banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gelecek Kocaeli, Yolsuzlukla Mücadele komisyonu kurdu

Genel merkez tarafından pilot bölge seçilen Gelecek Partisi Kocaeli Teşkilatında Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu kuruldu. Komisyon başkanlığına gazeteci Burak Tekin, üyeliklere ise Yılmaz Solmaz, Adem Tabil ve Ülkü Nazlı Üstün seçildi. 

01 Şubat 2022 17:00
Gelecek Kocaeli, Yolsuzlukla Mücadele komisyonu kurdu

Gelecek Partisi Kocaeli il yönetimi her pazartesi olduğu gibi il başkanı Serap Çakır başkanlığında toplandı. İl ve ilçe seçim kurullarına temsilciler belirlenirken, genel merkez tarafından pilot bölge seçilmesi nedeniyle yolsuzlukla mücadele komisyonu oluşturuldu. 

Komisyon;

1- Gelecek Partisi’nin deklare ettiği “Temiz Siyaset Deklarasyonu” ilke ve değerleri gereği çalışmalar yapmak.
2- Kamu düzeninde Demokratik Hukuk Devleti ilkelerini hakim kılacak çalışmalar yapmak. Özellikle demokrasinin şeffaflık ve hesap verilebilirlik ile hukuk devletinin olmaz ise olmazı yargı bağımsızlığını kamu düzeninde yerleştirmek.
3- Medya özgürlüğünü savunmak ve bunun gerçekleşmesine katkı sağlamak.
4- Yolsuzluğun nedenleri, biçimleri ve sonuçları konularında toplumsal bilinç oluşturmak ve şeffaf bir kamu düzeni oluşması için toplum farkındalığını arttırmak.
5- Başta kamu alanı olmak üzere, kamu ile bağlantılı her alanda yolsuzlukları önlemek, yapılanları tespit edip açığa çıkararak kamuoyu ile paylaşmak ve ilgililere bildirmek.
6- Yolsuzluğun önlenmesi ve tespiti konusunda farklı siyasi partiler, STK’lar ve toplum kesimleri ile bilgi alışverişinde bulunmak, gerekirse birlikte çalışma alanları oluşturmak amacıyla çalışmalar yürütecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.