banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Samsun’daki Onur Anıtı’na saldırıya İzmit’ten tepki

Geçtiğimiz gün Samsun'da Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da ayak bastığı noktaya konulan Onur Anıtı’nı halatla yıkmaya çalışan kişilere yönelik İzmit’in sevilen iş insanlarından Mehmet Avcı savcılığa suç duyurusunda bulundu 

04 Şubat 2022 13:05
Samsun’daki Onur Anıtı’na saldırıya İzmit’ten tepki

Türkiye genelinde Atatürk’e hakaret edenleri  şikayet eden 5816 sayılı Atatürk Aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunan ve andımızı geri istiyoruz adı altında çeşitli kampanyalar ile tanınan İş insanı Mehmet  Avcı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“ Özellikle bu eylemin Türk İslam aleminin Regaip Kandiline denk getirmesi, bilerek ve kasıtlı yapılmış olan bir olaydır. Yakalanan şüphelilerin tutuklanması esnasında verdikleri ifadede alkollü oldukları söylenmesinin konuyu saptırma olduğunu düşünüyoruz. Samsun’da vatansever Atatürkçülerin bir araya gelmesi ve sosyal medya üzerinde olmak üzere, ulusal medyada bunu yer bulması çok önemlidir. Bu arada Edirne Uzunköprü’de yeniden Adalet Anıtı’na yakılmak suretiyle eylem yapılmasının da tesadüf olmadığını düşünüyoruz.  

Bugün Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına başvurumuzu yaptık Terörle bağlantılarının olup olmadığını devlet malına zarar verme, Atatürk’e hakaret edip, halkı kin ve düşmanlığa teşvik suçları kapsamında çeşitli TCK maddelerinden şikayet ettim. İleriki günlerde bu yapılan hakaret ve saygısızlıklara karşı Kocaeli başta olmak üzere birkaç ilde Atatürk’ün anısı ve hatırası için gençlere Nutuk kitabı hediye edeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.