BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Yenidoğan Camii ibadete açıldı

Büyükşehir tarafından yangında hasar gören Yenidoğan Camii’nin onarımı ve tadilatı tamamlanarak, eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşturuldu 

05 Şubat 2022 03:27
Yenidoğan Camii ibadete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen kasım ayında çıkan yangında büyük hasar gören İzmit Yenidoğan Camii’nin onarım ve tadilatını tamamladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşan camide vatandaşlarla birlikte Cuma namazını eda etti. Başkan Büyükakın, namaz çıkışı cemaatle çay içip, sohbet etti. Cami cemaati, tadilatın ardından pırıl pırıl bir hale gelen Yenidoğan Camii’ndeki çalışmalar için Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

BAŞKAN, EN KISA SÜREDE ONARMA SÖZÜ VERMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından, 13 Kasım 2021’de İzmit Yenidoğan Merkez Camii’nde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına kısa sürede müdahale edilerek, büyümeden söndürülmüştü. Yangında caminin halıları, ahşap oymalı süslemeler ve kapılar kullanılamaz hale gelirken, duvarlarda hasarlar oluşmuştu. Başkan Büyükakın’ın, “Camiyi en kısa sürede onaracağız” talimatının ardından harekete geçen Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı olmak üzere üç daire başkanlığına bağlı ekipler, caminin onarım ve tadilatını tamamladı.

ÜÇ DAİRENİN EKİPLERİ BİRDEN ÇALIŞTI

Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı A Takımı ekipleri, öncelikle camide temizlik çalışması gerçekleştirdi. Yangında kullanılamaz hale gelen halılar ve yerden ısıtma sistemi yenilendi. Lekeli ve isli yüzey temizliği yapılarak iki kat boya yapıldı. Elektrik tesisatı yenilendi. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Marangoz Atölyesinde caminin iç ve dış olmak üzere 2 kapısı ve merdiven korkulukları imal edilerek, montajı yapıldı. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı Enerji Aydınlatma ve Mekanik İşler Şube Müdürlüğü tarafından cami elektrik panosunun sigortalar dahil yenilendi, sıkıntılı elektrik tesisatı ve devre elemanlarının değişimi ve montaj yapıldı. Camideki hat yazıları yenilendi. Üç daire başkanlığının yoğun çalışmaları sonrası Yenidoğan Camii, güzel bir görünüme kavuşturularak, pırıl pırıl hale getirildi.

BAŞKAN CEMAATLE ÇAY İÇİP, SOHBET ETTİ

Başkan Büyükakın, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarıyla birlikte Yenidoğan Camii’nde Cuma namazını eda etti. Cuma namazının ardından Başkan Büyükakın, 
Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ergün Mencik, Yenidoğan Mahallesi Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gültekin Özışık ve vatandaşlarla caminin bahçesinde çay içti, sohbet etti. Caminin güzel bir görünüme kavuşturulduğunu belirten Başkan Büyükakın, daha sonra vatandaşların taleplerini dinledi. Vatandaşlar, caminin eskisinden güzel bir hale geldiği için Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

“CAMİMİZ ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLDU”

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ergün Mencik, üç ay önce elektrik kontağından kaynaklanan talihsiz bir olayda caminin büyük hasara uğradığını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ın talimatıyla belediye yetkililerinin kendileriyle hemen irtibata geçtiğini söyledi. Yangından hemen sonra genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarının camiye gelerek, incelemede bulunduğunu, A Takımı ekiplerinin de keşif yaptığını anlatan Mencik, “O günden bugüne Büyükşehir ekipleri seferber oldu. Yapılan çalışmalarla camimizi güzel bir görünüme kavuşturdular. Mahalle muhtarı olarak vatandaşlar adına Tahir Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Camimize başka kimse yardım etmemiştir, bunu özellikle vurguluyorum.  Başkanımız sağ olsun, bir dediğimiz iki etmedi. Mahallemize de gereken hizmetleri alıyoruz.” diye konuştu.

‘’ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLDU’’

Cami Dernek Başkanı Gültekin Özışık ise yangından sonra, camide büyük bir hasar oluştuğunu aktardı, bütün sıkıntıları gidermesinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti. Başkan Büyükakın’ı davet ettiklerini ve kendilerini kırmayarak geldiğini dile getiren Özışık, “Allah razı olsun, belediye başkanımız el atarak bütün sorunlarımızı çözdü. Camimizin içi yenilendi ve eski haline döndü. Eskisinden daha güzel oldu. Dernek olarak, cemaatimiz olarak çok memnunuz.” ifadelerini kullandı. Cami cemaatinden Sadettin Bulut da yangın olduğu zaman çok üzüldüklerini ancak Büyükşehir Belediyesi’nin camiyi eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşturduğunu dile getirerek, “Hizmetlerinden dolayı Başkanımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“TAHİR BAŞKANIMIZDAN VE EKİBİNDEN ALLAH RAZI OLSUN”

Bekir Aydın, yaklaşık 60 yıldır Yenidoğan Mahallesi’nde ikamet ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Camimiz yıllardır bizim gözbebeğimiz. Yangından dolayı hepimiz hüzünlendik ama her şeyde bir hayır vardır diye düşündük. Büyükşehir Belediyemizin göstermiş olduğu duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum. Camimiz uğradığı hasardan, yapılan çalışmalarla ve hizmetlerle kurtuldu. Gerektiği şekilde onarımı tamamlandı. Öncekinden daha güzel bir hale getirilerek, ibadete açıldı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah bir daha böyle bir hadise göstermesin.”

Mahalle sakinlerinden Hamdi Esenboğa, yangında büyük hasar meydana gelen caminin, Büyükşehir tarafından yeniden onarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Halk olarak, belediyemizden çok memnunuz. Tahir başkanımızdan memnunuz. Camimizin pırıl pırıl oldu, yeni hali çok hoşumuza gitti. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393