BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KYÖD'ten kapatılan SEKA için anlamlı belgesel

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nin (KYÖD) yeni çalışma döneminin açılışına, 2005 yılında tüm tepkilere rağmen kapatılan İzmit Seka Fabrikası için hazırlanan belgesel damga vurdu. Cumhuriyet tarihinin ilk yerli üretim merkezlerinden biri olan ve Kocaeli için hem istihdam hem de kalkınma alanında büyük rol oynayan İzmit Seka Fabrikası belgeseli büyük beğeni topladı. 

05 Şubat 2022 16:33
KYÖD'ten kapatılan SEKA için anlamlı belgesel

İZLEYENLERDEN TAM NOT

Kocaeli'de Seka denilince akla gelen ilk isimlerden Dr. Müh. Ufuk Saka ve Dr. Av. Murat Özveri'nin röportajlarının yer aldığı, tarihi görüntülerle kapatılması sırasında yaşanan eylemlerin gözler önüne serildiği 15 dakikalık belgeselin yönetmenliğini Özge Saral üstlendi. Kocaelilerin her platformda hüzünle andığı İzmit Seka Fabrikası için çekilen belgesel izleyicilerden tam not aldı.

SEKA EMEKÇİLERİNE İTHAF EDİYORUZ

Derneğin youtube hesaplarından da izleyecilerin ulaşabildiği belgesel hakkında açıklama yapan KYÖD Başkanı Av. Didem Turan şunları kaydetti; "İzmit Seka Fabrikası hem Kocaeli hem Türkiye için çok önemli bir üretim merkeziydi. 2005 yılında kapatılmasından bugüne kendi kağıdını üretemeyen bir toplum haline gelerek birçok yayınevi hayatını sonlandırmakta. Ülkemizin sadece kağıt ihtiyacını değil önemli bir istihdam merkezinin de ana damarının adeta kesilmesi anlamına gelen İzmit Seka Fabrikası'nın kapatılmasının 17. yılında, yayınladığımız belgeseli Seka'nın gerçek sahibi olan emekçilerine ithaf ediyoruz"

SEKA Belgeselini alttaki lingi tıklayarak KYÖD YouTube sayfasından izleyebilirsiniz...

https://youtu.be/IjuPfRTiIdI

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393