BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Körfezi hayalet ağlardan temizleniyor

Marmara Denizi Koruma Eylem Planının startı ilimizden verildi.  

05 Şubat 2022 10:13
İzmit Körfezi hayalet ağlardan temizleniyor

Kocaeli Valiliği adına yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Deniz Salyası olarak bilinen ve özellikle Marmara Denizi’nde etkisini gösteren müsilaj sorununun çözümü için 2021 yılı Haziran ayı başlarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un başkanlığında önemli bir toplantı  yapılmış ve Müsilajla mücadeleye yön verecek eylem planı kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Üyeleri ve konunun uzmanlarının katılımlarıyla düzenlenen toplantıda; müsilajla mücadeleye önemli katkılar sağlayacak olan 22 maddeden oluşan Marmara Denizi Koruma Eylem Planının startı ilimizden verildi. 

7 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan Marmara Denizi Eylem Planı’nın 18. Maddesinde: “Marmara Denizi’mizdeki tüm hayalet ağlar 1 yıl içerisinde temizlenecek.” belirtilmesi üzerine Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu üyesi de olan Vali Seddar Yavuz’un talimatı ile   İl Tarım ve Orman  Müdürlüğü koordinasyonunda “İzmit Körfezinin Hayalet Ağlardan Temizlenmesi Projesi “İKHAT PROJESİ–2022”  hazırlanmış ve vakit kaybetmeden çalışmalara başlanmıştır.

İlimiz sınırlarında bulunan İzmit Körfezi’nde 6 bölgede hayalet ağların tespiti ve çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Darıca ilçesi sınırlarındaki 3 bölgede ve Körfez ilçesi sınırlarındaki 2 bölgede hayalet ağlar, muhtelif av araçları ve yaklaşık 2500 metre kare gırgır ağı, 3200 metre kare çeşitli uzatma ağları, trol kapısı ve muhtelif ebatlarda çapalar denizden çıkarılmıştır.
   
Proje kapsamında çalışma yapılacak 1 bölge ile ağların olması muhtemel diğer bölgelerin tarama çalışmasına müteakip deniz ve hava şartlarına bağlı olarak proje takvimi içerisinde çıkarma çalışmalarına devam edilecek olup, bu çerçevede yapılan çalışmaların 2022 yılı Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.