banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Camileri ticarethane gibi görmek ancak size yakışır!

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız camilere ve cem evlerine gönderilen astronomik elektrik faturaları ile ilgili açıklama yaptı. Yıldız camilere ticarethane statüsünden fatura kesilmesine tepki göstererek; “Camiler ve cemevleri ticarethane değildir. İbadethaneleri ticarethane gibi görmek ancak mevcut iktidara yakışır. Bir an önce bu yanlıştan dönülsün” dedi. 

06 Şubat 2022 13:29
Camileri ticarethane gibi görmek ancak size yakışır!

Elektrik ücretlerine yapılan son zamlardan ülkemizdeki ibadethaneler de etkilendi. Pek çok cami ve cemevine binlerce liralık elektrik faturası gönderildi. Ticarethane statüsü ile kesilen faturalara İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız tepki gösterdi. Konuyla ilgili sert bir açıklama yayınlayan Yıldız şu ifadeleri kullandı: “Vatandaş kışın soğukta, yazın sıcakta camiye gidip nasıl ibadetini yapacak? Bunlar vatandaşımızı ibadethanelerden soğutuyorlar. Camilere ticari müessese gibi görüp elektrik faturalarını ticarethane statüsünden kesmek akılla, mantıkla bağdaşmaz. Ne camilerimiz ne cem evlerimiz bu faturaları ödeyemez. Camiler ve cemevleri ticarethane değildir. İbadethaneleri ticarethane gibi görmek ancak mevcut iktidara yakışır. Bir an önce bu yanlıştan dönülsün.

FATURA ÖDEMEK İÇİN KREDİ Mİ ÇEKİLECEK

Aldığımız bilgilere göre vatandaşın evine ve işyerlerine gelen faturaların rakamları kelimenin tam anlamıyla korkunç. Ne vatandaş ne esnaf bu faturaları ödeyemez. 2 oda, 1 salon eve gelen 350-400 liralık faturanın da, bir işyerine gelen 30-40 bin liralık faturanın da izahı yoktur. Bu faturaları ödemek için vatandaş Elektrik kredisi mi çekecek? Vatandaşa hayatı zindan etmeyin. Vatandaşa ve esnafa gelen elektrik faturalarının pek çok yerde kira parasını geçtiğini basından ve kamuoyundan görüyoruz. Gittiğimiz tüm yerlerde, ziyaret ettiğimiz tüm esnafların bugünlerde ortak sorunu gelen yüksek elektrik faturaları. 5 bin TL kira veren bir esnafa 7 bin TL, 9 bin TL kira ödeyen bir esnafa 14 bin TL elektrik parası geldiğini gördük. Böyle bir şey olamaz. Bunun vakit geçmeden düzeltilmesi gerekiyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393