BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Malta Sosyal Alan Projesinin temelini Hürriyet attı

Malta Mahallesi’nde vatandaşların nefes alabileceği, içerisinde park alanı kafeterya gibi hizmetlerin sunulacağı yeni sosyal alanın temel atma töreni İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımıyla gerçekleştirildi 

08 Şubat 2022 06:27
Malta Sosyal Alan Projesinin temelini Hürriyet attı

İzmitlilerin nefes alabileceği ve sosyalleşebileceği alanları kente kazandırmaya devam eden İzmit Belediyesi, bu kez Malta Mahallesi için harekete geçti. Malta Mahallesi 524. Ada’da yeni sosyal alan yapım çalışmalarının temel atma töreni gerçekleştirildi. İzmit Belediyesi tarafından Malta Mahallesi’nde yapım çalışmalarının başladığı sosyal alan içerisinde yer alan kafeterya 92 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 185 metrekareden oluşacak.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Ekiplerin titizlikle çalıştığı kafeterya, yapımı tamamlandığında üniversiteye yakınlığı nedeniyle tercih edilen Malta Mahallesi’nde öğrenciler ve aileler için yeni bir yaşam alanı olacak. Kazı çalışmalarını ve ardından zemin için beton dökme çalışmalarını tamamlayan ekipler çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlamayı planlıyor.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

Malta Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların memnuniyetle karşıladığı sosyal alan projesinin temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, Malta Mahallesi Muhtarı Bekir Boz, Ayazma Mahalle Muhtarı Fırat Çiçek, Tepeköy Mahalle Muhtarı Celalettin İçöz, Ambarcı Mahalle Muhtarı Mustafa Karaboğa, SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

BAŞKAN SÜRECİ ANLATTI

Temel atma töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün değerli muhtarımızın öncülüğünde yeni bir sosyal alan kazandırmak üzere yola çıkıyoruz ve bir başlangıç yapıyoruz. Bu fikir aslında geçtiğimiz sene Malta Mahallesi’nde açılışını yaptığımız Alzheimer Yaşam Merkezi’nin alanı için muhtarımızla konuştuğumuz bir yerdi. Muhtarımız bize ‘Orayı bir sosyal alan, bir kafeterya hizmet alanı olarak bize kazandırır mısınız?”  demişti.  Biz tabii ki diyerek çalışmaya başlamıştık ancak ondan sonra Alzheimer Yaşam Merkezi ihtiyacının ortaya çıkması ve muhtarımızın da bu konuda bize yardımcı olmasıyla buraya Alzheimer Yaşam Merkezi yaptık. 

3 DÖNÜMLÜK ALAN

Muhtarımıza söz verdiğimiz sosyal alan için başka bir yer bakalım demiştik. Muhtarımız daha sonra bize siyaset üstü dayanışmasıyla bu temel atacağımız alanı gösterdi. Burası 3 dönümlük bir alan. Burada yaşayan insanlarımız için uzun yıllardır ihtiyaç olan sosyal alanı kazandırmak istiyoruz dedi muhtarımız. Biz de onun öncülüğü ve yönlendirmesiyle hemen çalışmaya başladık. Projeyi hazırladık, ihalesini gerçekleştirdik. Bugün de sembolik bir temel atma töreni yapıyoruz. 

“KIYMETLİ BİR İŞ”

Kıymetli muhtarıma çabaları için, mahallesine hizmet getirmek için bizimle gösterdiği dayanışma için ve sorumluluk bilinciyle hareket etmesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kıymetli bir iş gerçekleştiriyoruz. Bazen ufak dokunuşlar kentin ve bölgenin büyük bir ihtiyacına cevap verebiliyor. Proje demek büyük büyük yapılar, koca koca binalar dikmek değil. Proje demek insanların mutlu olacağı, önce bu kentin insanının huzurlu yaşam alanlarında aynı zamanda belediye hizmetlerini hissedeceği alanlar yaratmaktır. Bizim proje anlayışımız budur. Yolumuza da bu anlayışla devam ediyoruz. 

“İZMİT BELEDİYESİ İŞLETECEK”

Malta Mahallesinde bugün yapımına başlanan ve kısa sürede bitirmeyi arzu ettiğimiz sosyal alanımız bittiği zaman hayırlı olsun diyeceğiz, halkın kullanımına açacağız. İzmit Belediyesi olarak bu sosyal alanın işletmesini biz gerçekleştireceğiz. Kaliteli hizmeti uygun fiyatla halkımızın ayağına getireceğiz. Burası insanlarımızın bir nefes alma alanı olacak. Alanda yapacağımız peyzaj düzenlemeleri, kafeterya hizmeti ve park alanı hizmetinden insanlarımız faydalanacak. 

“HAYIRLI OLSUN”

Burada Halk Market’te bulunan ürünlerimizi vatandaşımızın ayağına getirmek adına bir alan da yaratmış olacağız. Daha sonra başka hizmetleri için de burası aslında bir merkez olacak. Mahalle sakini bir ablamız ’20 yıldır buraya bir çivi çakılmadı. Biz hasretiz böyle işlere, istiyoruz bu sosyal alanları” dedi. Bu bölgeye daha çok sosyal alanlar kazandırmaya devam edeceğiz. İnsanlarımız mutlu olsun, huzurlu olsun istiyoruz. Yeni sosyal alanımız hayırlı uğurlu olsun” 

“İHTİYACIMIZ OLAN BİR YERDİ”

Programda söz alan Malta Mahallesi Muhtarı Bekir Boz, “Sağ olsun başkanımız talebimizi yerine getirdi. Bu sosyal alan gerçekten ihtiyacımız olan bir yerdi. Başkanımız şahsına münhasır kişiliğiyle, güzelliğiyle, güzelliğinin ruhuna yansımasıyla ve bu projeleri hayata geçirmesiyle bizleri mutlu etmektedir. Çok sağ olsun. İnşallah bundan sonra da daha nice projelere diyelim” dedi. Protokol konuşmalarının ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.