banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Halkevi’nin durumu ne olacak?

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Halkevi’nin restorasyon çalışmalarındaki belirsizliğe dikkat çekti. 

15 Şubat 2022 04:47
İzmit Halkevi’nin durumu ne olacak?

İşte o açıklamanın içeriği:

Yıllardan bu yana süren ve bir türlü çözüme kavuşturulamayan İzmit Halkevi Binası onarım ve restorasyon çalışmaları konusunda yine bir belirsizlik içine girilmiştir. Kent dinamiklerinin ve kent halkının yoğun taleplerine karşı duyarlılık gösteren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un konuya el koyarak, süreci hızlandırması bizleri memnun etmiştir. 

Ancak; İzmit ve Cumhuriyet tarihimizin simgesel yapılarından biri olan İzmit Halkevi Binası için 23 Kasım 2021 tarihinde ihale yapılmış, bir firmanın katıldığı ihale, 30 Aralık 2021 tarihinde yapılan bir açıklama ile iptal edilmiştir. İhalenin iptali üzerinden 45 gün bir süre geçmesine rağmen yeni bir gelişme olmamış ve kent kamuoyu bilgilendirilmemiştir.

İzmit Kent Konseyi kurumsal çatısı altında bulunan tüm yapılar ve kent halkı olarak bu belirsizliğin bir an önce ortadan kaldırılması, kent yöneticilerimizin yeni bir vizyon olarak sundukları “Tarih ve Kültür Kenti Kocaeli” mottosuna yakışmayan İzmit Halkevi Binasının, kent tarihine ve günümüze yakışan bir görüntüye kavuşturulması için gerekli ihale çalışmalarının ivedilikle başlatılmasını talep ediyoruz. Kocaeli Valimiz Sn. Seddar Yavuz’un daha önce göstermiş olduğu duyarlılığa olan inancımızı koruyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.