banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Esnafımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır

Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz, temel gıda maddelerine yapılan yüzde 7’lik KDV indirimini değerlendirerek, “Zamanlama olarak da memnuniyet vericidir ancak bu denetimlerin zincirin en üst halkasından başlayarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi 

16 Şubat 2022 19:51
Esnafımızı zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla temel gıda maddeleri üzerindeki yüzde 8’lik KDV oranı, yüzde 7’lik indirimle, 1’e düşürüldü. 14 Şubat 2022 Pazartesi günü itibariyle uygulamaya geçen KDV indirimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Vizyoner İş İnsanları Derneği (KOVİAD) Başkanı Harun Reşit Kocagöz, kararın hem iş dünyası hem vatandaşlar açısından memnuniyet verici olduğuna vurgu yaparak, yapılan denetim ve kontroller ile zamların sorumlusu olarak gösterilen perakendeci esnaflarımızın mağdur edildiğini söyledi.

“ESNAFIMIZI ZAMLARDAN SORUMLU TUTMAK HAKSIZLIKTIR" 

Başkan Kocagöz açıklamalarının devamında; “    Pandemi süreci ve ardından küresel olarak fiyatların üretim, imalat ve teminindeki artışların piyasaya yansıması acı bir reçete olmuş ve halkımız tüm dünya halkları gibi ciddi sıkıntılar içinde kalmıştır. Piyasadaki zamların ve enflasyonun sorumlusu sanki esnaf ve perakendeciler gibi yanlış bir algı oluşturuluyor. Bırakın zam yapmayı, küçük esnaf veresiye yazarak sosyal yardımlaşma yapıyor. Ekmeğinin derdinde olan esnaf ve perakendecileri zamlardan sorumlu tutmak haksızlıktır.

“DENETİMLER SADECE ESNAFIMIZA YAPILMAMALI”

Denetimlerin zincirin en üst halkasından başlayarak yapılması gerektiğini belirten Başkan Kocagöz; “Bir ürün esnafımıza gelene kadar, üretici, komisyoncu, tedarikçi, toptancı elinden geçiyor. Esnaflarımız ve perakendeci en son halka satışı gerçekleştiriyor. Âmâ kamuoyunda nedense zamların sorumlusu olarak esnaf gibi gösteriliyor. Yapılan kontroller ve denetimler evet yerinde ve doğru karşılıyoruz. Yalnız bu denetimlerin zincirin en üst halkasından başlayarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz.  İlk üreticiden halka arza gelinceye kadar tüm zincirlerler de fiyat ayarlaması yapılmadan, esnaflarımız ve perakendeci iş insanlarından bu indirimleri yansıtmasını beklemek saçmalıktır. Uygulanan KDV indirimi sonrası yapılan kontrol ve denetimler ile kamuoyuna servis edilen haberlere de baktığımızda esnaflarımızdan hemen indirim yansıtılması beklenmektedir. KDV İndirimini ilk yansıtacak zincir halkasının başı bellidir. Yukarıdan aşağıya yapılacak indirimler elbette halkımıza da yansıtılacaktır. Art niyetli insanların eline de malzeme vermemek adına esnaf ve perakendeci iş insanlarımız adına bu konuda uyarımızı yapıyoruz ”İfadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.