BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yasin Özlü’den Atatürk’le ilgili haddini aşan sözler

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili sözleri sonrasında bir açıklama yayınladı. Yıldız açıklamasında, “Halka anlatacak hiçbir konusu kalmayanlar, polemiklerle gündem olmaya çalışıyorlar. Yasin Özlü, polemiği bırak, belediye başkanlığına bak” dedi. 

16 Şubat 2022 11:53
Yasin Özlü’den Atatürk’le ilgili haddini aşan sözler

AKP Başiskele Yerel Yönetim Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Vallahi iyi ki Erdoğan gibi bir liderin izindeyiz. Ya CHP’li olsaydık, Allah korusun. Bakın Erdoğan öyle bir lider ki… Bu CHP’liler var ya bu CHP’liler, eğer Erdoğan gibi bir liderleri olsa Atatürk’ün bütün heykellerini yıkarlar. Paralardan Atatürk resmini kaldırırlar, giderler onun heykelini dikerler” ifadelerini kullandı. Özlü’nün Atatürk’le ilgili ifadelerine İYİ Pati Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız tepki gösterdi.

POLEMİK SİYASETİ

Yazılı bir açıklama yayınlayan Şanbaz Yıldız açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “AKP’liler artık iktidarın gittiğinin iyice farkına varmış durumda. Bu sebeple psikolojileri bozuk. Ne faturaları anlatabiliyorlar, ne tezgahlarda uçup giden fiyatları. Bu sebeple polemik yaratmaya çalışıyorlar. Yasin Özlü belediye başkanı seçildiğinde rozetini çıkarıp halkın belediye başkanı olacağını söz verdi. Ancak bugün yaptığı açıklamalarla bir kez daha ne düşündüğünü herkese gösterdi. Ak Parti’nin mi yoksa milletin mi belediye başkanı olacağını karar vermek zorunda.

ATALARIMIZI YOK SAYDI

Bu şekliyle belediye başkanlığı olmaz. Yasin Özlü’n işi öncelikle vatandaşa hizmet etmek. Ancak hizmet üretmekte yaşanan sıkıntılardan olmalı ki polemik yapmayı tercih ediyor. Bu polemikler kendisine 10 beden fazla gelir. Mustafa Kemal Atatürk’ü ağzına almak için 50 fırın ekmek yemesi gerekir. Yaptığı açıklamaların nereye gittiğini görmeden sırf bir yerlere şirin gözükmek için söylediği sözler nedeniyle yaşadığımız üzüntüyü tarif edemiyorum. Yasin Özlü’nün kıyaslama yapmayı çalıştığı lider, ülkenin yok zamanında kuvayi milliye ruhuyla bütün bir milletin desteğini arkasına alarak düşman işgaline son vermiştir. Atatürk sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, bütün Türkiye’nin kurucu önderi ve lideridir. Yasin Özlü, söylediği sözlerle sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü değil, kuvayi milliye içerisinde mücadele eden atalarını, atalarımızı da yok saymıştır. Bu açıklamalar hiçbir şekliyle kabul edilemez.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.