banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

1 saat çakışıp ancak 1 kilo patlıcan alabiliyorlar

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, iş bırakma eylemi nedeniyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “ Sağlık çalışanları 1 saat çalışıp ancak 1 kg patlıcan alabiliyor” dedi.  

17 Şubat 2022 21:29
1 saat çakışıp ancak 1 kilo patlıcan alabiliyorlar

Türkiye Kamu- Sen denetleme kurulu üyesi ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker dün İzmit Santral Aile Sağlığı Merkezi önünde 2 günlük iş bırakma eylemi ile ilgili olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında Çeker, “Kaygılarını ve tepkilerini dile getiren, düşük ücret, aşırı iş yükü, şiddet gibi kronik sorunlara çözüm isteyen ve arayan her çağrıyı Türk Sağlık-Sen olarak değerli buluyoruz. Bazı düzenlemeler nedeniyle mağdur edilen her çalışanın derdi derdimizdir. Sorunların çözümü için her zaman birlikte mücadele etmekten asla çekinmedik ve çekinmeyiz” dedi.

SÖZLER TUTULMADI

Başkan Çeker, “ Bugünde bu manada iş bırakıyor, haklı çağrılara güç katıyoruz.  Sağlık çalışanlarının sabrı tükendi,  sabır taşı çatladı çatlayacak.  Kamu işvereni, çalışanlarının sesini duymalı, sorunların çözümü için gerekli yasal düzenlemeleri yaparak çalışma hayatına uyarlanmalıdır. 1 Aralık 2021 tarihinde Kamu İşvereni sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında gerekli düzenlemenin en kısa zamanda hayata geçirileceğine dair söz vermiştir. Verilen söze istinaden çalışanlar sabırla yasal düzenlenmenin yapılmasını beklediler. Şuana kadar mesafe kat edilmediğine halkımızda sağlık çalışanları da şahit oldu. Sağlık çalışanları adına tekrar Kamu İşverenine sesleniyoruz. Söz senettir. Verdiğiniz sözü tutun.” dedi. 

3600 EK GÖSTERGE       

Çeker, “ Sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirme sağlayacak düzenlemeyi hayata geçirin. Çalışanların sorunlarının çözümünde hassasiyet gösterin. Kamuda en düşük ücreti alan sağlık çalışanlarının, maaş ve özlük haklarında, katsayıya bağlı iyileştirme yapılması, Enflasyon farkının her ay çalışanın maaşına yansıtılması, milli gelirden hakkımız olanın verilmesi, 3600 Ek göstergenin çıkarılması, Ek Ödemelerin müktesep hak sayılması ve maaşa eklenmesi, Aile Hekimliği ücret yönetmenliğinde gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması için elinizi çabuk tutun. İpe un sermeyin” dedi.  

EKONOMİK KRİZ

Ekonomik krize değinen Çeker, “ Ekonomik krizin zirve yaptığı, enflasyonun hiper enflasyona evrilmesi ile birlikte hekimler ve sağlık çalışanları her geçen gün fakirleşmektedir. Buna örnek vermek gerekirse;  Kamu çalışanları aylık çalışma süresi 160 saat dir. 15 yıllık uzman bir hekimin aylık maaşı 7,206,59 Kuruş dur. Saat ücreti ise 45,04 Kuruş’a gelmektedir., 6 yıllık bir pratisyen hekimin aylık maaşı 5,993,75 Kuruş dur., Saat ücreti  ise 37,46 Kuruş dur., 32 yıllık bir hemşirenin aylık maaşı 6,366,86 Kuruş dur.  Saat ücreti 39,79 Kuruş dur. 30 yıllık bir memurun aylık maaşı 4,918,32 Kuruş dur.  Saat ücreti 30,74 Kuruş  gibi komik bir rakama gelmektedir” dedi.

FATURALAR % 200 ARTTI

Saat ücretlerine bakılınca ancak 1 kg sıvı yağ alınıyor. Pazarda Patlıcan’ın kilosu 25 TL, salatalığın kilosu 30 TL, domatesin kilosu 18 TL, bir litrelik sıvı ayciçek yağı 33 TL. Dir.,  Yumurtanın kolisi 49 TL’yi gördü.  Her gün temel gıda maddelerine, yakıt ve enerjiye nerde ise saatlik zam gelmekte, zamdan önce 600 TL elektrik ücreti ödeyen bir Aile Sağlığı Merkezi bu ay zamlı olarak 1600 TL elektrik faturası ödemiştir. Yine doğalgaz faturaları da ikiye katlanmıştır. Yakında Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) kapanırsa hiç şaşırmayın. Bu nedenle çalışanların bu feryadına yetkililer duyarsız kalmamalı” dedi. 

MÜCADELEDEN KAÇMAYIZ

Çeker, “ Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına asla mücadeleden kaçmayız. Aile hekimlerinin sözleşme ve ödeme yönetmeliğinden kaynaklı sorunları için sendikamız tüm platformlarda mücadele etmektedir. Çalışanların sorunları adına yapmış olduğumuz girişimlerimiz ile bazı sorunlar çözülmüş, çalışanı mağdur eden diğer düzenlemeler hakkında ise dava açılmış olup hukuki süreç devam etmektedir. 15 Şubat 2022 tarihinde Genel Başkanımız Önder Kahveci, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ile görüşmüş geçmişte sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine getirilmediği, Aile hekimlerinin sözleşme ve ödeme yönetmeliği ile ilgili yeni bir düzenleme yapılmadığını, yapılacak düzenlemelerin sosyal taraflarla görüşülerek hayata geçirilmesini istemiştir” dedi.  

GENEL BAŞKAN HASSASİYETİ

Genel Başkanımız ücret artışları ile ilgili olarak sağlık çalışanlarına ek zam yapılması gerektiğini, Aralık ayında gündeme getirilen üniversitelerde görev yapan doktorlar, Aile hekimleri, SGK ve Adli Tıp’ta görev yapan hekimleri de  kapsayacak,  ücret artışının zaruret olduğunu sağlık çalışanlarımızın tamamını kapsayacak yeni bir ücret artışı düzenlemesinin yapılmasını, bu çalışmanın hızlandırılması gerektiğini ifade etmiştir. Çalışanlar adına Türk Sağlık Sen olarak bir kez daha Kocaeli’nden Kamu İş Verenine sesleniyoruz. Artık çalışanların sinir uçları ile oynamayın. Sorunlara çözüm üretin.

BEKLEDİK

Başkan Çeker açıklamasının son bölümünde ise, “ Çalışanlar yeteri kadar beklenmiştir. Kronikleşen tüm sorunlara çözüm üretilmelidir. Tüm sağlık çalışanları için harekete geçilmelidir. Bu gün hakkını savunan, iş bırakan, çözüm isteyen tüm sağlık çalışanlarının ortak talebidir. Pandeminin kahramanları, bu uğurda canlarını ortaya koyan sağlık çalışanlarına hakları verilmelidir. Mücadelemiz bunun içindir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar için gecemizi gündüzümüze katarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğimizi kararlılıkla bir kez daha ifade ediyorum. hepinize saygılar sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393