banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Güngör Arslan’ın katili ifadesinde ne dedi?

Dün sahibi olduğu internet gazetesinde silahla vurularak öldürülen gazeteci Güngör Arslan’ın katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı. 

20 Şubat 2022 16:31
Güngör Arslan’ın katili ifadesinde ne dedi?

Evrensel Gazetesi’nden Meltem Akyol’un haberine göre 20’li yaşlarında olan katil R. Ö. ilk ifadesinde cinayetten bir gün önce 2 kişinin kendisine ulaştığını söyledi. Mahalleden de tanıdığı bu 2 kişi ile önce telefonla irtibat kurduğunu anlatan R.Ö. aynı kişilerin daha sonra kendisini arabayla aldığını belirtti. 

İfadesinde bu kişilerin kendisine “Güngör Arslan’ı vuracağız. Bunu da sen yapacaksın. Seni çok rahat ettireceğiz. Bir daha hiçbir sorun yaşamayacaksın, ailen de böyle bir sorun yaşamayacak” dediğini anlatan R. Ö., daha sonra Derince bölgesinde boş bir araziye götürülerek atış talimi yaptıklarını anlattı.

Daha sonra gazeteye gittiğini ve bir haberle ilgili Güngör Arslan ile görüşmek istediğini belirttiğini anlatan tetikçi R.Ö. odasına gittiği Arslan’la tartıştığını, ardından Arslan’ın ayağına 2 el ateş ettiğini söyledi. Bahsi geçen 2 kişinin kendine “Öldüreceksin” demesine rağmen Arslan’ı öldürmek istemediğini savunan R.Ö., Arslan’ın üzerine geldiğini düşünerek 4-5 el havaya ateş açtığını, o kurşunlardan birinin Arslan’a isabet etmiş olabileceğini iddia etti.

Azmettiricilerin kendisine bir avukat da gönderdiğini söyleyen R. Ö., “Ben sizin gönderdiğiniz avukatı istemiyorum” diyerek bunu reddettiğini de ifadesinde anlattı. Daha önce de çeşitli suç kayıtları olan ve “suça sürüklenen bir çocuk” olan R. Ö'nün ifadesinin alınma işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.