BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Emekliler 100 bin imza ile mecliste

Tüm Emekliler Sendikası temsilcileri yaşanan ekonomik krizin etkisinin emeklileri açlık sınırının altında bir yaşama muhtaç etmesi nedeni ile bugün TBMM’ye 100 bin imzalı taleplerini iletti. 

23 Şubat 2022 07:05
Emekliler 100 bin imza ile mecliste

DUYSUNLAR  BİZİ

Tüm Emekliler Sendikası üyelerinin 1 Şubat’ta başladığı imza kampanyası sona erdi. Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri İshak Kocabıyık ve heyet TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ı makamında ziyaret etti. Başkanvekili Akar’a toplamış oldukları imza dilekçelerini sunan Kocabıyık, İmza stantlarında vatandaşlarımız ağlıyor. Hele emekliler isyanda. İnsanlar ellerinde ne kalmışsa satıp faturalarını ödemeye çalışıyorlar. İmza stantlarında çok sayıda emekli, hatta kimi emekli olmayan vatandaşlarımız, ‘artık satacak hiçbir şeyimiz yok’ diye serzenişte bulundular. İnsanlar fırınların arka kapılarından daha ucuz olduğu için kuru ekmek almak için fırsat kolluyor. İktidar yetkililerinden artık bizleri duymasını ve sesimize kulak vermelerini istiyoruz’ dedi.

İMZALARI AKAR’A ULAŞTIRDILAR

Meclis Başkanvekili Haydar Akar’da son 1 yılda yaşanan zamlara dikkat çekerek elektrik, doğalgaz, benzin ve tüketim malzemelerinde yüzde yüz’ü aşan zamlar altında emeklilerin ezildiğini belirterek bu taleplerin karşılanması için kendilerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.

Akar, Türkiye milyonlarca emeklinin adeta sefalet içinde yaşadığı bir ülke durumundadır. Emekliler ve onların hak sahipleri 13 milyonu aşan nüfuslarıyla Türkiye’deki en önemli toplumsal gruplardan birini oluşturuyor. Yaşamlarının büyük bölümünü çalışarak, emek harcayarak geçiren emekliler yaşlılıklarında yoksulluk ve sefaletle baş başa kalıyorlar. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil bugün 100 bin imza ile taleplerini ulaştıran emeklilerimizin dilekçelerini Meclis Başkanlığına ileteceğim ve umarım en kısa sürede de en düşük emekli maaşının da 5200 TL olması sağlanır dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.