BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Güngör Arslan cinayetinin azmettiricisi ne dedi?

Geçtiğimiz Cumartesi günü sahibi olduğu internet gazetesinde silahla vurularak öldürülen gazeteci Güngör Arlan cinayetiyle ilgili 2 kişi tutuklandı. İki firari de aranıyor ve 1 avukatında halen gözaltında sorgusu sürüyor. Zanlılar kadın meselesi nedeniyle Güngör Arslan'ı korkutmak istediklerini niyetlerinin öldürmek olmadığını iddia ettiler. 

24 Şubat 2022 15:17
Güngör Arslan cinayetinin azmettiricisi ne dedi?

Gazeteci Güngör Arslan cinayetinde tetiği çeken kişinin ifadesi doğrultusunda 5 kişi gözaltına alındı. Halen sorgusu süren avukat E.K. dışındaki diğer zanlılar dün gece Kocaeli Adliyesi’ne sevk edildiler.

Tetiği çeken Ramazan Özkan ve azmettiricisi olduğu iddia edilen Burhan P.’de tutuklanarak cezaevine konuldu. K.Y. ve T.U. isimli bir kadında adli kontrolle serbest bırakıldılar. 

Burhan P.'nin mahkemede tutanaklara geçen ifadesi de şöyle:

Daha önceden kasten yaralama, uyuşturucu ticareti ve kullanma suçlarından suç kaydım var. 2018’de cezaevine girip 2019’da tahliye oldum. Eski dosyalarımdan dolayı yakalama kararı çıktı. 2020 yılı aralık ayında girip teslim oldum, 2021 Ocak ayında izinli olarak Covid’den dolayı cezaevinden çıktım. 

Güngör Arslan’ı gazeteci olduğu için tanırım, kendisiyle karşı karşıya gelmedim. Katil Ramazan Özkan’ı simayen tanırım ancak kendisi ile samimiyetim yoktur. Ramazan Özkan eskiden benim arkadaşımın işyerinde çalışırdı. Ramazan ile irtibatım yoktur. K.Y. isimli şahsı bir aydır tanırım. 

Benim bu şahısla samimiyetim yoktur. Benim T.U. isimli kızla arkadaşlığım vardı. Benim bu kızla vakit geçirmişliğim vardır. E.K. isimli şahsı 10 seneden bu yana tanırım. E.K. ve onun yanında çalışan kişi benim avukatlığımı yapmaktadır. E.K. ile birebir konuşmuşluğum yoktur, E.K.’nın bir işi olduğunda onun yanında çalışan kişi benden yardım ister. E.K.’ya ait aracın bakım ve tamir işlerini rica üzerine yaparım.

Hiç Güngör Arslan ile irtibata geçmedim. Güngör Arslan’ı birebir olarak tanımam. T.U. isminde bir arkadaşım vardır. T.U. isimli kız arkadaşımın bir köpeği vardı, köpeği kaybolmuş, T.U. bundan dolayı Güngör Arslan’ın yanına giderek kaybolan köpeği haber yaptırmış. Güngör Arslan köpeğin kaybolması ile ilgili haber yaptı. T.U. ile Güngör Arslan bu şekilde tanıştıktan sonra Arslan T.U.’ya çiçek gönderip rahatsızlık vermiş. 

Bunları bana T.U. anlatmadı ama ben yakın çevremden rahatsız edildiğini duydum. Ayrıca Güngör Arslan E.K. ve onun kullanmakta olduğu araç ile ilgili bir haber yapmış ancak ben bu haberin içeriğini bilmiyorum. Bu haberin altına da birileri bu aracı kullanan kişiler torbacılar, hapçılar, karı p…. gezmeseler daha iyi olur gibi yorumlar yapıldı. 

Ben de E.K.’nın aracı ile haberin yapıldığı dönemlerde çok dolaştığım için yapılan bu yorumları üzerime alındım ama yapılan bu haber yorumlar ile ilgili E.K.’nın zarar görmemesi adına hiç Güngör Arslan ile irtibata geçmedim.

T.U. olayını da duyduktan sonra H.Ç.’e ‘Güngör’ü korkutmak lazım, kızdan uzak durması lazım; bu da ne şekilde olursa olsun’ diye söyledim. Denetimim olduğu için kendim gidip Güngör ile konuşamadım. H.Ç. ‘Tamam abi biz döveriz, Güngör’ü korkuturuz’ diye söylediler. 

Bu konuşmanın ardından 3-5 gün kadar geçtikten sonra da Güngör Arslan’ın öldürüldüğünü haberlerde okudum. Çok şaşırdım. Ben H.Ç.’nin yaptığı şey nedeniyle böyle bir şey olacağını tahmin etmiyordum. Telefonla aradığımda Ramazan’ın Güngör’ü vurduğunu söylediler. 

Benim H.Ç.’ye söylememdeki amaç sadece korkutması ve kızdan uzaklaşması yönündeydi. Bu kadar büyüyebileceği hiç aklıma gelmedi. Ben H.Ç.’ye gözü korksun da ne şekilde korkarsa korksun dedim, tabanca ile vurun demedim.

Bu olaya karıştığı belirlenen H.E.Ç adlı şahsın ifadesi de şöyle:

Ramazan Özkan’ı 6-7 yıldır tanırım. Olay tarihinde 10 gün önce Burhan P. ile sohbet ederken bana Güngör Arslan ile ilgili olarak Tuğba isimli eski kız arkadaşına sarkıntılık yaptığını söyledi. Kız arkadaşının köpeğinin kaybolduğundan kayıp ilanı vermek için Güngör Arslan’ın gazetesine gittiğini, Güngör Arslan’ın burada T.U sarkıntılık yaptığını, daha sonra kız arkadaşı T.U.’nun evine Güngör Arslan’ın çiçek gönderdiğini, bu olayları kız arkadaşından öğrendiğini bunun zoruna gittiğini bu sebeple Güngör Arslan’a ve iş yerine bir zarar verelim dedi. 

Ben Güngör Arslan’ın iş yerinin yakılması için Ramazan Özkan ile ben görüşeceğim bize herhangi bir eylem teklifinde ve direktifinde bulunmadı. Burhan P. ben bu Güngör Arslan’ın iş yerini yakarsam en azından içim ferahlar rahatlarım gabisinden sözler söyledi.”

Olaydan birkaç gün önce cinayet zanlısı Özkan ve Polat ile konuşmasının ifadesinde anlatan H.Ç. “Ramazan Özkan benim yanımda, ‘Güngör Arslan’a bir şekilde mesaj verelim. Bu evli olan kadınlardan veya sevgili olan kadınlardan uzak dursun diye yüz yüze bir mesaj göndersek iyi olur’ dedi ve Ramazan Özkan, ‘sen Güngör Arslan’ın yanma yani işyerine git yanında otur kendisinin yüzüne namussuzluk yapma sevgilisi olan evli olan kadınlardan uzak dur diye söyle ve çık gel’ dedi. 

R.Ö. ve B.P’nin bu talimatı üzerine ‘tamam abi olur’ dedi. Ramazan Özkan o gün Güngör Arslan’ın işyerine bu mesajı vermek için gitti.. 

Olay günü yaşananları anlatan H.Ç., “Olaydan birkaç saat kadar önce Özkan bana ‘abi bu eylemi nasıl yapacağız, Güngör Arslan'a nasıl mesaj vereceğiz’ gibisinden sorular sordu. Burhan Polat’ın kendisine Güngör Arslan’ın ruhsatlı silahı olduğunu söylediğini bu sebeple, ‘ne olur ne olmaz tedbir amaçlı üzerim boş gitmesen iyi olur bana bir silah bulalım’ dedi. 

3 bin TL silah aldık, Ramazan Özkan ve ben ve silahı denedik.  Ramazan Özkan silahı beline koydu İzmit çarşıya geldik. Ramazan Özkan beni hastanenin oraya bırakın dedi. Ramazan Özkan’ı oraya bıraktık. Ramazan Özkan ile görüşmeden önce Burhan Polat ile görüştük ve işyerini yakmak için görüştüklerini.

Ramazan daha önceden Burhan Polat ile aralarında işyerini yakmak için görüştüklerinden o dönem işyerinin yerine baktığı için bize Güngör Arslan’ın işyerinin nerede olduğunu sormadı hatta kendisini Güngör Arslan’ın gazetesinin bulunduğu yerin iki üç sokak üzerinde bize bıraktırdı. R.Ö. sonra aradı, ‘abi ben bir şey yaptım, Güngör’ü vurdum’ dedi” diye belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.