BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çocuk Ödül Market’in yeni şubesi Gündoğdu Mahallesi’nde faaliyete geçti 

İzmit Belediyesi ile İzmit Kent Konseyi ortaklığında hayata geçirilen ve Avrupa’da ses getiren Çocuk Ödül Market’in son şubesi, Gündoğdu Mahallesi’nde açıldı  

24 Şubat 2022 23:01
Çocuk Ödül Market’in yeni şubesi Gündoğdu Mahallesi’nde faaliyete geçti 

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında çocukları geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla başlatılan Çocuk Ödül Market bünyesine yeni şubeler katmaya devam ediyor. Hacı Hızır Mahallesi’nde başlatılan ve sonrasında, Çukurbağ Mahallesi ile Şirintepe Mahallesi’nde de faaliyete geçen Çocuk Ödül Market’in yeni şubesi Gündoğdu Mahallesi’nde açıldı. 

YENİ ŞUBE AÇILDI 

Çocukların kâğıt-karton, plastik-pet, cam, pil, elektronik atık, tekstil atığı, atık yağları getirerek ödül kazandığı projenin Gündoğdu Mahallesi’ndeki şube açılışına; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, Şirintepe Mahalle Muhtarı Nilgün Düzen, Veliahmet Mahalle Muhtarı Kadir Kızıl, Gündoğdu Mahalle Muhtarı Çetin Ersoy, mahalle sakinleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

ÖZMURAL, “ÇOCUKLAR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Çocuk Ödül Market’in açılış töreninde konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Çocuk Ödül Marketlerini açmaya bundan bir yıl önce başladık. Hacıhızır, Veliahmet, Çukurbağ, Şirintepe ve son olarak Gündoğdu Mahallesi’nde açıyoruz. İzmit Kent Konseyi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz en önemli projeler arasında yer alıyor. Çöp dediğimiz şeyler aslında atık ve onları geri dönüştürme çabası içinde olmamız lazım. Çocuklar bizim gözbebeğimiz ve çocuklarımızın erken yaşta edinecekleri alışkanlıklar kalıcı oluyor. Diğer bölgelerde olduğu gibi Gündoğdu’da da ciddi atık toplayacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

EROL, “ÇÖP ASLINDA BİR ZENGİNLİK”

İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Bugün özel bir gün. Bir ekibin bugün Gündoğdu Mahallesi’nde de yeşerdiğini görmekten memnunum. Bu yapılan uygulama ile hedef kitlemiz sevgili öğrencilerimiz. Onların bu yaşta edindiği kazanımlar bundan sonraki yaşamlarında onların hayattaki yaşam tarzlarını belirliyor. Dünyanın yeni gözdelerinden biri geri dönüşüm. Çöpün aslında bir atık değil bir zenginlik olduğunu çocuklara anlatmak, farkındalık oluşturmak önemli” şeklinde konuştu. 

ÇOCUKLAR HEM BİLİNÇLENİYOR HEM DE ÖDÜL KAZANIYOR 

Çevre, eğitim ve yardım projesi olarak yürütülen Çocuk Ödül Market’te; ambalaj, tekstil, cam, plastik, pil, yağ ve elektronik eşya gibi atık ürünlere maddi değer kazandırıp, çocuklara kitap, defter ve gıda olarak geri dönüştürülmesi hedefleniyor. Mart 2021’den bu yana 10 ton geri dönüşümü mümkün atık toplanan projeye katılan çocuklar, atık toplama noktalarına getirdikleri atıkların kilo ederinin karşılığı kadar ödüllerle ödüllendiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.