banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KOSBAŞ’ta Zeytinoğlu 4. kez yönetim kurulu başkanı seçildi

Kocaeli Serbest Bölgesi’nin 22. olağan genel kurulu tamamlandı. Üç dönemdir yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Ayhan Zeytinoğlu, dördüncü kez göreve seçildi 

01 Mart 2022 16:56
KOSBAŞ’ta Zeytinoğlu 4. kez yönetim kurulu başkanı seçildi

İlimizde bulunan iki serbest bölgeden biri olan Kocaeli Serbest Bölgesi (KOSBAŞ), 22. olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. KOSBAŞ’ın Başiskele Sepetlipınar Mahallesi 107. Cadde No: 10 adresindeki merkezinde yapılan genel kurula KOSBAŞ ortakları katılım sağladı. T.C. Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Sultan Kurbanoğlu’nun toplantıyı açmasıyla başlayan genel kurulda toplantı başkanlığına Mehmet Dudaroğlu, tutanak yazmanlığına Ahmet Aladağ ve oy toplama memurluğuna Ünal Soysal seçildi. 

ZEYTİNOĞLU YENİDEN BAŞKAN

Divan heyetinin oluşturulmasının ardından katılımcılar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. 2021 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü ve bilançonun oylandığı genel kurulda yönetim kurulu adaylığına tek liste sunuldu. Üç dönemdir KOSBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan, aynı zamanda Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı görevlerini de sürdürmekte olan Ayhan Zeytinoğlu, dördüncü kez yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Zeytinoğlu ve yönetim kurulunun görev süresi 3 yıl olarak belirlendi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

KOSBAŞ Yönetim Kurulu’na ise; İlka Plastik Ambalaj Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni temsilen İrfan Kanık (yönetim kurulu başkan yardımcısı), Sotes Turizm Yatırım A.Ş.’yi temsilen Ahmet Bayraktar, Diler Demir Çelik Endüstri ve Ticaret A.Ş.’yi temsilen Seçkin Çiçek, Kibar Holding A.Ş.’yi temsilen Haluk Kayabaşı, Yücel Boru ve Profil End. A.Ş.’yi temsilen Şaban Kemal Saraç, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.’yi temsilen Yusuf İlimsever, Müpa Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş.’yi temsilen Bora Ergene ile Kocaeli Sanayi Odası’nı temsilen Hasan Tahsin Tuğrul seçildi.

ÜRETİM FAALİYETLERİ ARTTI

Genel kurulda söz alan KOSBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu şunları söyledi: “Değerli ortaklarımız, yaklaşık iki yıldır dünyamızı saran virüs salgını, ülkemizde de sosyal hayatı olduğu kadar ekonomik hayatı da derinden etkilemiştir. Firmaların faaliyetlerini sonlandırmak veya geçici olarak faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıkları böyle bir dönemde, geçen sene olduğu gibi bölgemizde faaliyette bulunan firmalar üretim faaliyetlerini arttırarak yeni projeler almaya devam etmiştir.

YÜZDE 48 ARTIŞ GÖSTERDİ

Bölgedeki ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 48 artış göstererek 1 milyar 97 milyon 377 bin 569 dolar olarak gerçekleşmiştir. Bölgede faaliyete başlayan yeni firmalarımızın 2022 yılındaki performanslarına göre, 2021 yılında olduğu gibi benzer bir ticaret hacminin gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. Genel kurulumuzun tüm ortaklarımız ve ülkemiz ekonomik dünyası için hayırlı olmasını diliyor, bizleri bu göreve seçtiğiniz için teşekkür ediyorum.” Zeytinoğlu, KOSBAŞ’ı Türkiye’nin önemli serbest bölgelerinden biri haline getirmek adına yönetim kurulu ile birlikte gayretle çalışacaklarını da sözlerine ekledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393