banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

1 Mart faciasında hayatını kaybedenler dualarla anıldı 

İzmit Belediyesi, 1 Mart 1958 yılında İzmit Körfezi’nde yaşanan Üsküdar Vapuru faciasında hayatını kaybedenleri düzenlenen program ile andı  

01 Mart 2022 21:06
1 Mart faciasında hayatını kaybedenler dualarla anıldı 

İzmit Belediyesi, 1 Mart 1958’de İzmit Körfezi’nde çoğu öğrenci olan 600 yolcusuyla İzmit İskelesi’nden hareket ettikten sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybedenleri andı. Resmi rakamlara göre 392 kişinin vefat ettiği faciada hayatını kaybedenler için saat 12.00’de İzmit Vapur İskelesi’nden denize karanfil ve çelenk bırakıldı. Anma programına İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları Dilek Yalçın, Ünal Özmural, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri Necat Çakır, Tuncay Aşkın ve Mehmet Baştan, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, STK ve Esnaf Masası Koordinatörü Birol Sağlam, Koordinatörler Hakan Yalçın, Ozan Aksu, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Levent Bahadır, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Danacı, siyasi parti ve STK temsilcileri ile faciada hayatını kaybedenlerin yakınları katılım sağladı.

ÇELENK VE KARANFİL BIRAKILDI

İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi, İzmit Lisesi Mezunlar Derneği (İZLİDER), İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) ortaklığı ve İzmit Yelken Kulübü ile Sümer Spor Kürek Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İzmit Belediye Başkanvekili Çetin Sarıca, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Levent Bahadır ve İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkan Yardımcısı Zeynep Danacı günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı. Konuşmaların ardından katılımcılar iskeleden,  İzmit Kent Konseyi, İzmit Yelken Kulübü ve Sümerspor Kürek Kulübü de tekneler ile açılarak denize çelenk ve karanfil bıraktı. 

LEVENT, “HERKES İÇİN BÜYÜK BİR ACI”

Konuşmalarını yapmak adına kürsüye ilk çıkan isim olan İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkanı Bahadır Levent, Üsküdar vapuru faciası nedeniyle 392 şehidi anarak şu ifadelere yer verdi; “Tabi ki bu bizim için çok acı bir olaydı. 1 Mart 1958 tarihinin üzerinde yaklaşık 64 yıl geçmiş. Burada ateş düştüğü yeri yaktı. Biz hala o resimleri ve anıtlarımızı okullarımızda koruyoruz. O zamanlarda çok zor şartlarda eğitim yapılıyordu ve ulaşımda gerçekten büyük sorun teşkil ediyordu. Bu sorunların sonucu böyle bir felaket yaşandı. Bu facianın üzerinden 64 yıl geçti, bu olay herkes için büyük bir acı olarak kaldı. Ancak o zamanlarda dile getirilen anıt yapılmasına ilişkin konu, bugün bile hala askıda kalmaya devam ediyor. Şehrimizde böyle feci bir olayın unutulmaması adına bir anıtın yapılması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

SARICA, “BİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca ise, “Bundan 64 yıl önce 400’e yakın İzmitli kardeşimizi yitirmenin acısını hala yüreğimizde hissediyoruz. Belki bugün o kardeşlerimiz yaşasaydı, İzmit’in çok kıymetli kademlerinde hizmet eden isimler olacaktı. Her yıl 1 Mart’ta bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Kıymetli dernek başkanlarımızın buradaki anıt talebini çok olumlu karşılıyoruz. Biz de İzmit Belediyesi olarak bizim üzerimize düşen bir şey varsa, Fatma Başkanım adına da gerekeni yapmaya hazır olduğumuza dair ben söz veriyorum. Yüreğimizdeki acı hafiflemiş değil. Bu anlamda elim kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımızı minnetle, saygıyla ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393