banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hayal satmadan çalışıyor, iş yapıyor ve gönüllere giriyoruz

Başkan Büyükakın, AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Toplantısına katıldı. Başkan Büyükakın, “Toplam 241 eser, hizmet ve yatırım ile 1 Milyar 494 Milyon 775 Bin TL’lik yatırım tutarıyla İzmit ilçemizin değerine değer kattık” dedi.  

05 Mart 2022 22:35
Hayal satmadan çalışıyor, iş yapıyor ve gönüllere giriyoruz

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, AK Parti İzmit İlçe Başkanlığı Yerel Yönetimler Danışma Toplantısına katıldı. İzmit ilçesine gerçekleştirilen yatırımları rakamlarla paylaşan Başkan Büyükakın, 134 eser ve hizmet ile 991 Milyon 560 Bin TL’lik yatırım yaptıklarını, 51 eser ve hizmet ile de 503 Milyon 214 Bin TL’lik proje çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Toplam 241 eser, hizmet ve yatırım ile 1 Milyar 494 Milyon 775 Bin TL’lik yatırım tutarıyla İzmit ilçesinin değerine değer kattıklarını belirten Başkan Büyükakın,  “Hemşerilerimizin huzurlu ve mutlu olabilmesi için hizmetlerimize aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Hayal satmadan çalışıyor, iş yapıyor ve gönüllere giriyoruz” dedi. 

“BİZLER CEDİT’İ BIRAKIP KAÇMADIK”

Toplantıda teşkilat üyelerine bir sunum yaparak başlayan Başkan Büyükakın, ilk olarak, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesinin geldiği son durumdan bahsederek şunları dile getirdi: “İhalesini tamamlanan projemizde vatandaşlarımızın yüzde 99’un rızası alındı. 12,6 Hektar alanda yıkım sürecinin çok önemli bir kısmı tamamlandı. Projemiz 494 bina ve 1.209 haneyi kapsamaktadır. 80 bin metrekareyi geçen bir alanda kamulaştırma gerçekleştirdik. Tabi bizler Cedit’i bırakıp kaçmadık. Seçim çalışmalarında yapacağız deyip sonradan pardon biz yapamayacağız da demedik. Oradaki vatandaşlarımızın mutlu huzurlu olması için yapılması gerekiyordu bu taşın altına da elimizi koyarız dedik ve gerekeni yaptık.” 

“ŞEHRE KATTIĞI DEĞERDEN DOLAYI BİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORLAR”     

Ulaşımın daha konforlu olması için otobüs alımı gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Büyükakın toplanda 220 araç alımı noktasında çok önemli adım attıklarını da dile getirerek, yeni yürüyüş yolunun geldiği son durum hakkında detaylı açıklamalarda da bulundu. Leyla Atakan Caddesi ve Merkez Bankası arasında kalan kısmının yayalaştırıldığını da belirten Başkan Büyükakın, “1,4 kilometre yürüyüş yolu ve beş bin beş yüz metrekareyi bulan yeşil alanıyla vatandaşımızın takdirini kazanıyor. Yeni yürüyüş yolumuz her geçen gün daha güzel oluyor. Geçtiğimiz günlerde yine o bölgede inceleme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza sohbet ettik, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projenin güzelliğinden ve şehre kattığı değerden dolayı bizlere teşekkür ediyorlar. Yeni yürüyüş yolu çok daha güzel oldu ve artık sadece yürünüp gidildiği bir yerden yaşamın bir parçası ailelerin zaman geçirdiği, oturduğu ve sohbet ettiği bir yaşam alanına döndü. Çocuklar oyun oynuyor, aileler mutlu zaman geçiriyorlar. Bu alanımız yani aslında Cumhuriyet Bulvarımızı yüzümüzün akıyla tamamlamak üzereyiz. İzmit ilçemize ve ismine yakışan bir yer olduğu içinde bizler de çok mutluyuz” şeklinde konuştu. 

“O KADAR ÇOK YALAN VAR Kİ HANGİSİNİ DÜZELTELİM”

Siyaseti yalanla yürüten ve yapmaya çalışan birilerinin olduğunu da söyleyen Başkan Büyükakın, “O kadar çok yalan var ki hangisini düzeltelim. Biz artık cevap vermeye ve uğraşmayı bir kenara bıraktık. İşimize bakıyoruz. Tabi onlar hala her gün yeni bir yalan söylüyorlar. Akla hayale gelmedik yalanlar söylüyorlar” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Stadyum bağlantı yolunun ihalesini yaptık. Burası kent için çok önemli bir mesele biliyorsunuz. 114 Milyon 800 Bin TL’lik bir projeden bahsediyoruz. Bu projeyle D-100 ile Stadyum bağlantısı 30 metre genişliğinde imar yoluyla sağlanacak. 13 kilometre yol, 4 köprü ve 1 adet yaya köprüsü yapacağız. TEM altında ki menfez duble yol olacak şekilde revize edip yenileyeceğiz.” 

“ALLAH’A HAVALE EDİYORUM” 

Diğer bir önemli projelerinden Kuruçeşme Tramvay hattının da devam ettiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, “92 Milyon 593 Bin TL’lik projemizde Plajyolu durağından Kuruçeşme kavşağına doğru D-100 üzerinden 332 metre çelik tramvay köprüsü ile geçiş yapacağız. 812 metre çift hat tramvay hattı, 1 adet istasyon ve 2 adeta yaya köprüsü yapacağız” dedi. Bunun yanı sıra İzmit ilçesine yapılacak Milli İrade Meydanı, İzmit Millet Bahçesi, Akvaryum, SEKA Kültür Havzası, İzmit Engelsiz Yaşam Merkezi gibi projelerinden de bahseden Başkan Büyükakın, İnterteks fuarıyla yapılan açıklamalara da şu şekilde cevap verdi: “Bizler her daim kendimize yakışanı yapacağız. Ancak meydanı da boş bırakmayacağız. Şimdi çıkmışlar İnterteks’le alakalı açıklamalarda bulunuyorlar.  Mühendis arkadaşlarımız uzunca bir süre İnterteks ile ilgili gerekli adımları attılar, incelediler ve gereken testleri yaptılar. Şimdi birileri konuşuyor, mühendis olmayanlar da bu adam işi biliyor zannediyor. Doğru olan bir kararı verdik, şimdi Kartepe bölgesinde kamusal bir kullanım için arazi satın aldık. Belediyemizin parası var, bütçesi güçlü. 90 milyona satın aldık. Tabi sadece fuar alanı yapmayacağız o bölgeye. Kongre merkezi, otel ve benzeri müştemilatın içinde bulunduğu bir yer yapmak üzere bir birinden farklı mimarları çalıştırıyoruz. Şimdi açıklamalar yapan beyefendinin kararlarını mı uygulayacağız? İnsan yol arkadaşlarını bırakıp ondan sonra abuk sabuk açıklamalar yapar mı? Allah’a havale ediyorum. Bir yerlerin başı olmak için pusulası şaşırınca Allah işte böyle şaşırtıyor.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393