banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

KMKB’de savaş konuşuldu 

Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği öğretmen Fatma Gülşen'in moderatörlüğünde emekli kurmay Albay Ümit Yalım ve Ukrayna da ticaret yapan İzmitli iş insanı Bülent Fırat'ı dinledi. 

06 Mart 2022 19:11
KMKB’de savaş konuşuldu 

Başkanlığını Yücel Alpay Demir'in yaptığı icra kurulu üyeliklerini Gültekin Görüm, Adem Şahinkaya İrfan Memiş, Mustafa Kemal kuşkan, Feyzullah Divli, Fatma Gülşen, Türkan Tuncer, Murat Yılmaz, Eyüp Cüce, Numan Uysal, Çetin Gürol ve Hanife Serindere’nin yaptığı Kocaeli milli kuruluşlar Birliği önemli bir konuda faydalı bir panelini daha tamamladı.

Saadet Partisi İl Başkan yardımcısı Nihat Yıldız, Büyük Birlik Partisi il başkan yardımcısı Selim Öztürk, iyi Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin coştur Filiz, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin, Türk Ocağı başkanı Mustafa Arha, Diyanet Birlik sen Başkanı Mehmet Ali karadaşlı, Kocaeli şairler yazarlar Derneği Başkanı Taylan Katak, çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli emekli subaylar Derneği Başkanı emekli Albay Zeki Karakadı ve çok sayıda misafirin katıldığı program İzmit belediyesi meclis toplantı salonunda yapıldı.

Ukrayna'nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum.

Konuşmasında Ukrayna'nın ticaret siyasi ve ekonomik yapısından örnekler veren insanlarının karakteri hakkında analizler yapan İzmitli iş insanı Bülent Fırat, Ukrayna insanı eğitimli kültürlü sıcakkanlı ancak sakin insanlar, savaşçı bir toplum olmamasına rağmen ülkelerine bağlı bir toplum, nüfusları ve askeri güçleri kesinlikle Ruslarla mukayese dahi edilemez ancak pek de hazırlıklı olmadıkları bu savaşta savaşın ilk günlerinde dahi iyi direndiklerini ve kaybetmeye niyetlerinin olmadığını gördüğünü söyledi.

Konuşmasının devamında şayet Avrupa'dan gelecek silahlarla Kiev'i savunmayı başarırlarsa özellikle Amerika ve Avrupa'nın ambargoları ile Rusya'nın baskılara fazla dayanacağını düşünmüyorum muhakkak çekilmenin yollarını arayacaklardır, Avrupa daha önce Kırım'ın, Gürcistan ve Afganistan işgallerin de Rusya'ya bu kadar tepki göstermemiş böyle ambargolar koymamıştı, işin bu boyutunu Putin'in de tahmin ettiğini zannetmiyorum diyerek Ukrayna'nın 6 cumhurbaşkanı olan Volodimir Zelenskinin halkı ile bütünleştiğini televizyondan ve sosyal medyadan yaptığı çağrıların halkın moralini yükselttiğini Putin idaresindeki Rusların ağır silahlarla şehirleri tarif etse bile halkın sokak savaşlarına hazır olduğunu siperler mevziler kazarak Rus birliklerini beklediğini belirtti,

Moderatör Fatma Gülşen tarafından Bülent fırat'tan sonra Milli savunma bakanlığı eski genel sekreteri emekli kurmay Albay Ümit Yalım a söz verildi. Albay Yalım, Ukrayna'nın kaybetmesi halinde Avrupa'nın çok şey kaybedeceğini Rusların Ukrayna'da umduklarını bulunmaları durumunda bir sonraki hedeflerinin Sovyet sosyalist cumhuriyetler birliği döneminde yönettikleri diğer ülkeler ve haliyle sırada bugünkü bağımsız Türk Cumhuriyetleri olacaktır diyerek konunun önemine dikkat çekti. Türkiye'nin şimdiye kadar Bağımsız Türk cumhuriyetlerinde askeri üsler kurmakta stratejik askeri alanlar inşa etmekte geciktiğini belirten Yalım 3 kutuplu dünya düzenine doğru götürülmeye çalışılan yeni dünya düzeninde nükleer silahımız olmadan caydırıcı güç olamayız” dedi.

Rusya'nın da içinde olduğu Amerika Çin gibi küresel güçler ihtiyaç duyduklarında nükleer silahların varlığını dile getirerek herkesi tehdit ettiğini kuzey Kore Hindistan-Pakistan hatta İsrail'in dahi nükleer silahların olduğunu Türkiye'nin güvenliği için bu konunun önemli olduğunu bir an önce nükleer silah edinmemiz gerektiğinin altını çizdi. F-35 uçaklarının menzillerinin ve hareket kabiliyetlerinin F16’lardan iyi olduğunu bizim parasını ödediğimiz uçakları Yunanistan'ın aldığını şayet tedbir almazsak Ege'deki hava hakimiyetinin Yunanlılara geçeceğini belirterek Rusya Ukrayna savaşı bahane edilerek Amerika' ile F 35 savaş uçağı konusunun çözülmesi gerekliliğine değindi.

Ukrayna'nın ki vatan toprağı da bizimki değil mi?

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali konusunu Yunanistan'ın Ege'deki Türk Adalarını işgali konusuna getiren emekli kurmay Albay Ümit Yalım bizim adalarımız da Yunan işgalinde! Ukrayna'nın topraklarının işgaline tepki verenler Türk adalarının işgaline neden sesini çıkartmıyor Ukrayna'nın ki vatan toprağı da bizimki değil mi diyerek işgal edilen Ege'deki adaların gündemden düşmemesi gerektiğini belirtti.

Bizde cami yapalım!

Yunanistan'ın işgal ettiği Ege'deki Adalara imar izni verdiğini işletmelerden vergi aldığını hatta kiliseler inşa ettiğini cumhurbaşkanı ve genelkurmay Başkanı statüsüyle Adalara resmi ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek madem öyle bizim de ege'deki adalarımıza cami inşa etmemiz lazım şayet bir süre daha bu konuya sesimizi çıkarmaz ve ihmal etmeye devam edersek Yunanistan buralara iyice yerleşecek ve sonra adalarımızı geri almak oldukça zor olacak diyerek sorumluluk makamındaki herkesi göreve davet etti.

Konuyu tekrar Rusya-Ukrayna savaşına getiren Albay Yalım Rusya'nın Kazanmamasını ümit ediyorum, bugün olanlar önlem alınmazsa 3. Dünya Savaşı'nın ayak sesleridir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve mevcut hükümetin tarafsız davranarak Rusya ve Ukrayna'yı barıştırma çabalarına doğru ve yerinde buluyorum umarım girişimleri olumlu sonuç verir diyerek temennilerini dile getirdi. Soru ve cevaplarla yaklaşık 3 saat süren panelde karikatürist Murat Yılmaz'ın Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili karikatürleri ve Eyüp Cüce'in yazdığı Savaşın Analizi şiiri panele ayrı bir anlam kattı.

SAVAŞI ANALİZ

Dünyanın kuzeyinde çok tuhaf bir durum var,
Heyhat ! Kafkasya’da da zorbalık var, cürüm var.
Rusya denen süper güç kuşatmış Ukrayna’yı,
Şimdi yakın geçmişe çevirelim aynayı.

Katil, zalim Stalin, yetmiş sekiz yıl önce,
Kıydı Kırım’da yaşlı, kadın, çocuk ve gence?
Dünya yansa o günü unutamaz Tatarlar,
O vahşetle kalkarlar, o vahşetle yatarlar.
Bir zalimin emriyle bir millet sürgün oldu,
Dünyanın ortasında kanlı bir vurgun oldu.
Ana başka trende, çocuk başka trende,
Gözler kanlı yaş döktü o vahşeti görende.
...
O gün sekiz yaşında olan firavun Putin,
Irzına tasallutta şimdi başka devletin. 
Rusya tank, top, füzeyle kuşatmış Ukrayna’yı,
Adeta çağlayanda balık bekliyor ayı.
Nasılsa Avrupa’dan telin gelir sadece,
İlhakın süreceği birkaç gün, birkaç gece.
Var mı durduracak güç, eli kanlı Rusya’yı?
Üç-beş ambargo ile kapatırlar dosyayı.

Ne istiyor Ukrayna: Avrupa statüsü,
Diyor “Niye olalım paltonuzun ütüsü?
Niye kararımızı kendimiz almayalım?
Niye istediğimiz konseyde olmayalım?”
Heyhat ! Rus bu, dinler mi sözünün üstüne söz?
Bindirmiş kuşatmayı, ne kabuk kalmış ne öz.

Tarih tekerrür etti, sükut aynı, söz aynı, 
Üç firavuna kalmış Yeni Dünya dizaynı?
Amerika, Çin, Rusya… Üçü ayrı kıtalde,
Merak eden var mı ki, Uygur Türk’ü ne halde?
İran, Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Filistin,
Cehennemi oldu, Coni adlı katilin
Şimdi Rus sahne almış,yakıp, yıkıp yürüyor,
Çeçen kanına doydu, Ukrayna’ya giriyor.
Bu üçünün taktiği: Böl, parçala ve yönet,
Küfür etmek günahtır, bu üçüne bin lanet…
Aklımda kıvırması Nataşa’nın, Sunjay’ın,
Eyüp Cüce LEB dedi, siz LEBLEBİ anlayın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393