BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkanı Yıldızlı’dan Kadınlar Günü açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebi ile bir kutlama mesajı yayınladı.  

07 Mart 2022 03:00
Başkanı Yıldızlı’dan Kadınlar Günü açıklaması

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Toplumsal cinsiyet eşitliği için Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir mücadele sürdürüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği, siyaset üstü tutulması gerekirken bir konuyken ne yazık ki ‘adalet’ anlayışının kişilere göre işletilmesiyle, kürsü başından yapılan akıl almaz açıklamalarla karşı karşıyayız . Kadınların maruz kaldığı şiddetin, kurban gittikleri cinayetlerin sanıklarının serbest bırakıldığı ve tüm bu yaşanan adaletsizliği inatla yasalarla meşrulaştırmaya çalışan karanlık bir zihniyet ile mücadele etmekteyiz. Bireyleri, aileyi ve kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin yürürlükten kaldırılması, acı tabloyu da bizleri göstermektedir.

Kadınların; kürsü başında nerede kahkaha atıp atmaması gerektiğini söylemek, ‘Kadın mıdır, kız mıdır’ sözüyle ahlaksızca sınıflandırmak, ‘kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek’ gibi komik istatistikler çıkarmak, iş isteyen kadına ‘evdeki işler yetmiyor mu’ diye çıkışma cüretini göstermek, kadın erkek eşitliğini 100 metre koşuda ölçümlemeye çalışmak, kadına yönelik şiddet için meclise verilen araştırma önergelerini reddetmek; toplum içerisinde yaşamaları için önce rehabilite edilmesi gereken zihniyetleri kadına yönelik şiddete teşvik etmektedir. Türk aile yapısı ile bağdaşmayan bu şiddet olaylarının örf ve adetlerimiz bahane edilerek örtbas edilme çabası insanlık suçudur.

Kadın ve erkek toplumun her alanında eşittir. Kadın da erkek de önce insandır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözünün ışığında tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün de bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak en büyük destekçileri olduğumuzu bir kez daha duyurmak istiyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.