BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kadınlar Günü’nde İYİ Parti Kocaeli teşkilatının kadın üyeleri TBMM’deydi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugünkü grup toplantısında yalnızca kadın izleyiciler vardı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde “Beyaz Buluşma” adı ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen İYİ Partili Kadınlar Meclis’teydi.  

08 Mart 2022 15:23
Kadınlar Günü’nde İYİ Parti Kocaeli teşkilatının kadın üyeleri TBMM’deydi

İYİ Parti Kocaeli Teşkilatı’nın Kadın Üyeleri de Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Pelin Dönge başkanlığında Ankara’ya geldi. 12 ilçeden gelen Kocaelili 150 Kadın TBMM’de İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın misafiri oldu.

Türkkan, Meclis Konferans Salonu’nda kadınlara hitaben konuşma yaptı. Türkiye nüfusunun yarısını kadınların oluşturduğunu, ama çalışma hayatında kadının yok denebilecek kadar az sayıda olduğuna vurgu yapan Türkkan, kadınlarda işgücüne katılımın şu anda  1990’ların bile gerisinde olduğunu söyledi. Türkkan, çalışma çağındaki birçok kadının çalışma yaşamı yerine ev hanımı sayıldığını ve işgücünden sayılmadığına vurgu yaptı.  Okuyanların da iş bulamadığını söyleyen Türkkan, AK Parti iktidarının kadın politikasını eleştirdi, kadına yönelik şiddete de vurgu yaptı:
“Böyle bir günde elbette ki üzerinde durmamız gereken bir konu da kadına yönelik şiddet.
AK Parti döneminde kadını ikinci sınıf gören zihniyetin tolerans ve himayesiyle; toplumda kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri de ne yazık ki tavan yaptı. Türkiye’de kadınlar neredeyse her gün eşleri, sevgilileri ya da tanıdıkları erkekler tarafından öldürülüyor. 

Devletten koruma talep eden kadınların kaldığı sığınma evleri açılış törenleri ile teşhir ediliyor, koruma talebiyle polis veya savcılığa başvuran kadınların büyük bir kısmı cinayete kurban gidiyor.

Türkkan Kocaeli Teşkilatı’nın kadınlarına bir de çağrı yaptı:

“Sizler, 28 Şubat sürecinde bile dimdik ayakta duran bir Genel Başkana sahipsiniz. İlham kaynağınız aynı zamanda hemşehriniz de olan Sayın Meral Akşener olsun. Kadınlarımıza siyaset başta olmak üzere, sosyal hayatın her kademesinde, cinsiyetinden kaynaklı adaletsiz uygulamaların yok edildiği bir ülke hayal ediyoruz. 

Ve biz İYİ Parti olarak, 

Kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, şiddet ve fırsat eşitsizliği sorunlarının ortadan kaldırıldığı bir Türkiye vadediyoruz. Cesurlar hareketinin çok değerli üyeleri olarak, İYİ Parti ailesi olarak Türkiye’yi bu karanlıktan aydınlık yarınlara çıkaracak olan sizlersiniz.

AK Parti son demlerini yaşıyor, 20 yıllık AK Parti iktidarı Türk siyasi tarihinde kara bir dönem olarak yer alacak. Kadın seçmenin iradesi; uygar, demokratik, ileri bir Türkiye’ye giden yolda belirleyici olacak. Kadınlarımız, AK Parti’nin biletini sandıkta kesecek.

Bizler büyük bir aileyiz. İYİ Parti olarak her zaman kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Kadınların siyasi hayata katılımlarını sağlamak ve sayılarını artırmaya yönelik çalışmalara daha fazla önem vermemiz gerekiyor.

Kadınlarımız hayatın her alanında var oldukça, özgürleştikçe, çalışma yaşamında kadın emeğinin değeri ve anlamı arttıkça, hayatın daha da güzelleşeceğine, aydınlık bir Türkiye’de yaşayacağımıza inanıyorum.”

Türkkan ve İYİ Parti Kocaeli Kadın Teşkilatı’nın Kadın Üyeleri günün önemine istinaden fotoğraf da çektirdi.  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393