banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitli iş insanı Avcı’dan Atatürk’le ilgili deli saçması sözlere suç duyurusu

Gazeteci Yazar Emine Şenlikoğlu’nun Atatürk ve İnönü ile ilgili deli saçması olarak da nitelendirilen iftira içeren açıklamaları hakkında İzmitli iş insanı Mehmet Avcı savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

10 Mart 2022 06:56
İzmitli iş insanı Avcı’dan Atatürk’le ilgili deli saçması sözlere suç duyurusu

Türkiye genelinde Atatürk’e ve Atatürkçülere yönelik hakaret edenleri şikayet eden 5816 sayılı Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun kapsamında savcılığa suç duyurusunda bulunan,  andımızı geri istiyoruz adı altında çeşitli kampanyalar ile tanınan İzmit’in  sevilen İş insanı Mehmet  Avcı bugün  Gazeteci Yazar ve TV  yorumcusu  Emine Şenlikoğlu’nu Kocaeli Adliyesinde Atatürk’e hakaretten  ve TCK’nın 3 maddesinden  savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

İş İnsanı Avcı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı

“İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci yazar ve TV yorumcusu Emine Şenlikoğlu’nun Şanlıurfa Merkezli bir TV programında, canlı yayında Aralık 2021  tarihine denk gelen yayında Atatürk’e iftira atmak suretiyle Atatürk’ün 1923 ‘te Amerikalılar ile imzaladığını iddia ederek eğitim müfredatının değiştirildiğini ve bunun kontrolünün Amerikalılara bırakıldığı yalanını atarak, sözde gazeteci Şenlikoğlu dile getirmiştir. Böyle bir belge veya Atatürk’ün böyle bir imzası yoktur. Tarih bir bilimdir. Bu bilime göre somut delil gösterebilmesi için de savcılık müracaatımda bulundum.

Ayrıca  TCK’nın 3 ayrı maddesinden Emine Şenlikoğlu şikayet ettim.. 5816 sayılı kanun gereği Atatürk’ün aziz hatırasına hakaret ve iftiradan,  TCK 218 medya yoluyla yaptığı için ayrıca bir maddeden , TCK 216  Atatürkçü ve vatansever insanları kin ve nefrete sürüklemekten ve TCK 43. maddesi geçmişte yapmış olduğu bu ve buna benzer suçların zincirleme devam ettiğinden dolayı şikayet edildi.

Sözde gazeteci Emine Şenlikoğlu’nun Atatürk’ün imzasının olduğu idda ettiği Amerikalıların Milli Eğitim Müfredatını düzenleyip, bazı şeyleri engellediğiyle ilgili iddiayı savcılığa video ve basında çıkan haberleri delil göstererek teslim ettim. Son zamanlarda milli birlik ve beraberlik gereken bir zamanda  Türkiye ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken Dini İslam’ı, barış ve kardeşliği, hoşgörü olarak anlatan dinimizin aksine   bu tür kişiler   dini hassasiyetleri  kullanıp Atatürk’e Cumhuriyet’e iftira ve hakaretlerde bulunmaktadır. Biz devletimizin, milletimizin anayasamızın yanındayız . Bu tür söylemlere  yol vermeyeceğiz . Herkesi inançlara, makamlara saygılı olmayı davet ediyorum.

Halkımızın Türkiye Cumhuriyetine yönelik oynanan oyunlara, provokatör ve trollerin kışkırtmasına gelmemesi gerektiğini belirtip; Kocaeli Savcılığı’nın  konunun daha hızlı çözümlenmesi için dosyayı Urfa Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini belirtti. Son olarak  Atatürk’ün aziz hatırasının yaşatabilmek için  iki sınıfa öğrencilere ve okul kütüphanesine 50’şer adet Nutuk Kitabını’da hediye etme sözü veriyorum”. diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.