banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Arduç' dan Tutuş' a cevap; Algıyı bırak, milyonluk iş alan yöneticilerinizi açıkla

İzmit Belediyesi’nin AK Partili meclis üyesi Muharrem Tutuş geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç’u, belediyeden doğrudan teminle iş almakla suçlamıştı. Bu sefer de Caner Arduç bir açıklama yaparak Tutuş’a yüklendi.  

12 Mart 2022 16:44
Arduç' dan Tutuş' a cevap; Algıyı bırak, milyonluk iş alan yöneticilerinizi açıkla

Varsa bir yolsuzluğumuz, haksız kazanç elde etmişsek asla taviz verme, çık sabah akşam basına demeç ver ama kişi kendinden bilirmiş işi” diyen Arduç’un açıklaması şöyle: ‘’

Algı yaratmakta üstüne yok. Yapılamayan teleferikle, uçak uçmayan havaalanıyla, Yürüyüş Yolunu bitiremeyen müteahhitle benim İzmit Belediyesine yaptığım işin ne alakası var. 

Seni de anlıyorum; İzmit'e belediye başkan adayı olurum hevesiyle yukardan gelen bir talimatla alel acele açıklama yapmışsın ama ben sana daha açık olarak anlatayım.2018-2019 senin partinin meclis üyesi adayının babasının şirketi dolar 5.3 lirayken m2’si 16 liraya yaptığı reklam işlerini ben 2020 yılında dolar 7.5 lirayken m2’si 12-13 liralara yaptım.

İzmit Belediyesi'nin çıkmış olduğu teklife fiyatımızı yazdık ve iş bizde kaldı. Şimdi başka firmalar yapıyor. Senden İzmit'in bir meclis üyesi olarak belediyeye fayda sağlamışsın diye teşekkür beklerdim ama maalesef beni hayal kırıklığına uğrattın.Bugün geldiğimiz noktada İzmit Belediyesi doğrudan temin yöntemiyle irili ufaklı onlarca firmaya iş veriyor, destek oluyor. İhaleleri şeffaf yapıyor, canlı yayınlıyor. 

Sizin ihale anlayışınızla tek bir kişiye bir kalemde 600- 700 bin liralık iş vermiyor. Sen önce dön bir partine bak sonra bize dil uzat. Lafı fazla uzatmaya gerek yok, şu 3- 4 soruya da cevap verirsen kamuoyunu aydınlatmış olursun.

Soru 1; Senin ilçe başkanlığın döneminde gençlik kolları yönetiminden İzmit Belediyesine kaç kişiyi aldırdın.

Soru2; İnsanların yaptığı iş üzerinden siyaset devşiriyorsun ya, belediyelerle çalışan kaç firmaya mali müşavirlik hizmeti veriyorsun.

Soru3; Senin partinde Büyükşehire ve ilçe belediyelerine tek kalemde 750 bin, 612 bin, 535 bin ve onlarca fatura kesen sözde ihaleleri bir bir kazanan reklam ajansı eski il yöneticiniz kim.

Soru 4; Hâlâ İzmit Belediyesi'ne iş yapan AKP'li yöneticileri de zahmet olmazsa...

Sorular böyle devam eder, ama almış olduğum ahlak ve ticari etik gereği ben şirket isimlerini paylaşıp hedef göstermeyi doğru bulmuyorum. Ortada bir eksikliği ya da yolsuzluğu yoksa. Kamuoyu zaten her şeyi biliyor, varsa bir yolsuzluğumuz, haksız kazanç elde etmişsek asla taviz verme, çık sabah akşam basına demeç ver ama kişi kendinden bilirmiş işi.

CHP'lilere belediyeden iş verilince sizin dönemdeki gibi malı götürüyorlar zannediyorsun ama bizde her şeyden önce Allah korkusu var, yapmadığımız işe ne fatura kestik, ne de fahiş fiyatlarla bir işin içine girip merdiven altından devasa dükkanlara dönüştük. Algı yaymayı bırakıp, seni sözde adaletinle Büyükşehir'den ve ilçe belediyelerinden milyonlarca lira iş alan Akp'li yöneticileri açıklamaya davet ediyorum. Sen açıklamazsan ben açıklarım merak etme.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.