banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gece yarısı gözaltına alınan İbrahim Güçlü serbest bırakıldı

İzmit Belediyesi eski Meclis üyesi İbrahim Güçlü dün gece yarısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle evinden alındı, geceyi nezarethanede geçiren Güçlü bugün serbest bırakıldı. 

13 Mart 2022 16:33
Gece yarısı gözaltına alınan İbrahim Güçlü serbest bırakıldı

Gece yarısı gözaltılarına son verdik diyen de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dı. Lakin söylemle eylem arasındaki çelişkiye dair bir örnek de İzmit’te yaşandı. İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan Belediye eski Meclis üyesi İbrahim Güçlü sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gece yarısı evinden alındı. 

Oysa ertesi gün telefonla çağrılsa kendisi de ifade vermek için gelirdi. Gece yarısı evden almak hukuka da, insan haklarına da aykırı bir işlemdir. Lakin belli ki polislere kanunsuz talimatlar veriliyor. Geceyi nezarethanede geçiren 62 yaşındaki İbrahim Güçlü bugün Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilip hakim karşısına çıktıktan sonra da adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili ipe sapa gelmez sözler sarf edenlerle ilgili benzer şekilde hemen harekete geçilip gözaltına alındıklarına şahit de olunmuyor. Yargı’nın ve polis teşkilatının siyasetin etkisi altına sokulduğu gün gibi ortada. 

Uzun yıllar muhtarlık da yapan sevilen sayılan, saygın biri olan İbrahim Güçlü kimseye edep dışı laf edecek biri de değil. Nitekim kendisi de paylaşımında hakaret olmadığının altını çizdi. Ayrıca ister Cumhurbaşkanı olsun, ister sıradan bir vatandaş hakaret en basit suçtur. Cinayet işleyen katil zanlıları gibi hakaret etti diye insanların evlerinden gözaltına alınması büyük tepkilere de neden oluyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.