BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Atatürk’e özel yapılan eşsiz tablo, Atatürk Evi’nde sergilenecek 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 100’üncü yılı dolayısıyla 1981 yılında ressam İbrahim Küçükenez tarafından yapılan ve daha sonra kentimizin duayen doktorlarından Zeyyat Parman’a hediye edilen Atatürk tablosu, Atatürk Evi’nde sergilenecek 

14 Mart 2022 20:14
Atatürk’e özel yapılan eşsiz tablo, Atatürk Evi’nde sergilenecek 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 100’üncü doğum günü nedeniyle UNESCO tarafından Atatürk Yılı ilan edilen 1981 yılında Ressam İbrahim Küçükenez tarafından yapılan Atatürk tablosu, artık İzmit Belediyesi Atatürk Evi’nde sergilenecek. Kentimizde 60 yıl boyunca çocuk doktoru olarak görev yapan Zeyyat Parman, 1981 yılında ressam İbrahim Küçükenez tarafından kendisine hediye edilen Atatürk tablosunu, Atatürk Evi’nde sergilenmek üzere İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teslim etti. Bu kıymetli eser ilk olarak  “107 Yıllık Destan: Çanakkale Geçilmez” sergisi ile İzmitlilerle buluşacak konağın tarihi dokusunda sergilenecek. 

ATATÜRK EVİ’NDE DAHA DA ANLAM KAZANACAK

Kentimizin en eski çocuk doktorlarından olan Zeyyat Parman, “Bu tablo benim için çok önemli. Tam 40 yıl önce İbrahim Küçükenez tarafından yapıldı ve bana hediye edildi. Bu eşsiz tablonun bulunması gereken yerin İzmit Belediyesi’nin açtığı Atatürk Evi olduğunu düşündüm. Bu tablo İzmit Belediyesi Atatürk Evi’nde daha da anlam kazanacak” dedi.

MÜZENİN EN GÜZEL YERİNDE SERGİLEYECEĞİZ

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili böylesi anlamlı tabloyu almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Hürriyet ise “Mustafa Kemal Atatürk’ün 100’üncü doğum yılına özel olarak kıymetli ressam İbrahim Küçükenez’in yaptığı bu tablo gerçekten eşsiz bir eser. İlimize yarım asırdan fazla süredir hizmet etmiş duayen doktorumuz Zeyyat Parman’dan da böyle eşsiz bir hediye almak bizi çok mutlu etti. Bu tabloyu Atatürk Evimizin en güzel yerinde sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.