BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gençlik ve Spor Bakanı kaçak güreşte şampiyonluğa koşuyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sayıştay Raporuna istinaden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Murat Kasapoğlu’nun cevaplaması talebiyle TBMM’ye Ekim 2021’de sunduğu soru önergesine yasal süresi olan 15 gün göz ardı edilerek 5 ay sonra Mart 2022’de cevap geldiğini söyledi.  

16 Mart 2022 02:16
Gençlik ve Spor Bakanı kaçak güreşte şampiyonluğa koşuyor

Tarhan, “2021 yılı Eylül ayında Sayıştay Gençlik ve Spor Bakanlığına dair denetim raporunu yayınladı. Bu raporda önemli bulduğumuz bir tespit öğrenci yurdu olmaya elverişli olmayan binaların kiralanmaya devam edildiği yönündedir. Yurt olarak kullanılan binaların mevzuatın gerektirdiği fiziki ve teknik gerekliliğe uymadığı da yine bu Raporda ortaya konulmuştur. Biz Sayın Bakana bu yurtlara dair sorularımızı yönelttik. Tespit edilen yurtlarda kaç öğrenci barındığını, sözleşme durumlarını sayısal verilerle bizle paylaşmasını istedik. Hatta hangi gerekçe ile bu binalarla sözleşmelerin devam ettirildiğini de sorduk. Ama Bakan Bey, cevapta tam anlamıyla kaçak güreşmeyi seçmiş, tek bir sorumuza dahi cevap vermeyerek şampiyonluğa koşuyor. Bakan sorduğumuz sorulara cevap vermek bir yana sadece cevap vermiş olmak için bize mevzuat anlatmış, genel cevaplar vermiş.” dedi.

“Sayıştay Raporundaki tespitler görmezden geliniyor”

“2021 Aralık ayında Antalya’da yurt niteliği taşımayan ancak yurt olarak kullanıldığı tespit edilen binada bir gencimiz oradaki çalışan tarafından katledildi. Biz yurtlar konusundaki sorularımızla bu sorunu öncesinde de gündeme getirmiş ve Sayıştay Raporu ile belgelemiştik. Gençlerimizin sağlıklı ve güvenli bir ortamda barınma hakkı ile doğrudan ilgili olan Sayıştay Raporundaki tespitleri görmezden gelen Bakan, gençlerimizin yurtlarda başına gelenlerden sorumludur.” diyen Tarhan, Ak Partinin 2018 seçim beyannamesinde yer alan “İlkokuldan üniversiteye öğrencilerimizin yurt sorununu tamamen çözeceğiz” vaadini de hatırlattı.

“Ak Parti Yurt Sorunu Konusunu Çözmekte de Sınıfta kaldı”

Tarhan, “Seçim vaatleri yine hayal oldu. Sorunları görmezden gelmeyi tercih eden Ak Parti yurt konusunu çözmekte de sınıfta kaldı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İstanbul ve Ankara’da öğrenci sayısı bir buçuk milyonu geçti. Yurt kapasitesi ise 53 binde kaldı. Eylül ayında parklarda konaklamak zorunda kalan gençlerimizi de terörist olmakla suçladılar. Yetersiz yurtların, güvensiz yurtların müsebbibi Ak Partidir. Biz gençlerimizin sağlıklı bir eğitim alması, sağlıklı ve güvenli bir şekilde barınabilmesi için iktidara gelince yapacağımız çalışmaları belediye başkanlarımızın yaptıkları örnek çalışmalarla tüm halkımıza gösterdik. Belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptıkları çalışmalar, yapacağımız çalışmaların fragmanıdır. İktidarımızda başta gençlerimiz olmak üzere aileleri için de çok önem taşıyan yurt sorununu çözeceğiz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.