banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Haydar Akar’dan 18 Mart mesajı

TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. 

17 Mart 2022 20:17
Haydar Akar’dan 18 Mart mesajı

İşte o açıklamanın içeriği:

Bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanın 107. yılında vatan topraklarını düşmana teslim etmeyen aziz kahramanlarımızın hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğiliyoruz.

18 Mart 1915’de Çanakkale’de Türk ordusunun kazandığı zafer, üzerinden değil yüz yıl, yüzlerce yıl geçse bile tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve en görkemli kahramanlık destanlarından birisi olarak anılmaya devam edecektir. Dünyanın en güçlü ordularına, en yeni silahlarına ve büyük ekonomik imkanlara sahip ülkelerin bir araya gelerek, güçlü bir direnişle bile karşılaşmadan kazanabileceklerini düşündükleri savaş, o ülkelerin tarihleri boyunca unutamayacakları bir hüsran ve yenilgiyle sonuçlanmıştır.

Şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de düşmanı durduran kahramanlarımız, sayısal gücün ve teknolojik donanımın savaş kazanmaya yetmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. 

Farklı farklı etnik milliyetlerden oluşan milyonlara ulus olma bilincinin aşılandığı, Anadolu halkının topuyla, tüfeğiyle, kanıyla canıyla verdiği bu büyük mücadele Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sahnesine büyük bir askeri deha ve çok güçlü bir lider olarak çıkışı açısından da ayrı bir öneme sahiptir.

Bu destanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. 

Bu düşüncelerle, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen Aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393