BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İYİ Partili Türkkan’dan muhtarlar ile ilgili kanun teklifi

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, muhtarların uzun zamandır dile getirdiği sıkıntıların giderilmesi amacı ile ilgili kanunda değişiklik yapılması için teklif verdi.  

17 Mart 2022 17:02
İYİ Partili Türkkan’dan muhtarlar ile ilgili kanun teklifi

Kanun teklifinin gerekçesinde; 

“Muhtarlara görevlerini yerine getirmeleri sırasında ödenmesi öngörülen aylık ödenekleri ne yazık ki yaşanan ekonomik krizle birlikte yetersiz bir düzeyde kalmaktadır.” diyen Türkkan; köy, şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına 14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucunda bulunan miktar üzerinden ödenek verildiğini, ancak; muhtarlara verilen bu ödeneğin, muhtarların ve muhtarlıkların giderlerini karşılayamadığı, ekonomik güçlüklere ve hizmet kalitesinde düşüklüğe neden olduğunu yazdı. 

Teklifin gerekçesinde ayrıca; Muhtarlıkların hizmet verdiği binaların kira, elektrik, su, doğalgaz v.b. giderlerinin karşılanmasında muhtarların ciddi güçlükler yaşadığını ifade eden Türkkan,  muhtarlıkların aylık kira, elektrik, su, doğalgaz v.b. giderlerinin 3.000 TL.’ye kadar olan bedelinin ilgili Muhtarlıkların bağlı bulunduğu illerin Kaymakamlıkları ve Valilikleri aracılığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ödenmesinin muhtarları rahatlatacağını belirtti. 
İşte Türkkan’ın kanun teklifi;

29/08/1977 TARİHLİ VE 2108 SAYILI MUHTAR ÖDENEK VE SOSYAL GÜVENLİK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1-10/09/1977 tarihli ve 2108 Sayılı Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Kanunu’nun 1.maddesi (Değişik: 5/2/1998 - 4336/1 md.) “Köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına, 14.750 (1)(2) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda aylık ödenek verilir” hükmü kanundan çıkarılarak madde “Köy muhtarları ile şehir ve kasaba mahalle muhtarlarına aylık en düşük memur maaşı kadar her ay aylık ödenek verilir.” şeklinde değiştirilmiştir. 

MADDE 2-Muhtarlık hizmeti verilen binanın kira, elektrik, su, doğalgaz v.b. giderleri aylık toplam 3.000 TL. yi geçmemek üzere ilgili Muhtarlıkların bağlı bulundukları illerin Kaymakamlıkları ve Valilikleri aracılığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ödenir.

MADDE 3-Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4-Bu kanunun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.