BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Doktorlar bu kez kulakların pasını aldı

Kocaeli Tabip Odası tarafından kurulan Türk Müziği Korosu muhteşem bir konser verdi. Adeta kulakların pasını alan doktorlar, dakikalarca ayakta alkışlandı. 

18 Mart 2022 00:32
Doktorlar bu kez kulakların pasını aldı

KBB Kongre Merkezi’nde Şef Özen Şekercioğlu’nun yönetimindeki koro muhteşem bir konser verdi. Konser öncesi Padişah II. Mahmut'un 14 Mart 1827’de açtığı Tıphane'ye (ilk tıp fakültesi) uzanan Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane veya Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane ile başlayan serüven anlatıldı. Çanakkale Savaşı, ulusal kurtuluş savaşı gibi tarihin dönüm noktalarında hekimlerin canları pahasına yaptıklarının anlatıldığı slayt gösteriminde iki yıldır devam eden pandemi sürecinde yapılan çalışmalar ve görev şehitleri anıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetinde son bulmasının dilendiği slayt gösterimi duygusal anlar yaşattı.

Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman kendisini de yer aldığı orkestranın konserinde yaptığı konuşmada, “Koromuzu üç yıl önce oluşturduk. Pandemi nedeniyle daha önce planladığımız konserlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Şu anda sahnede üç yılın emeği var” dedi. Sunum ve konuşmadan sonra Şef Özen Şekercioğlu’nun yönetiminde koro ve solistler başta ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ diyerek Türk hekimlerine olan güvenini ifade eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar olmak üzere icra edilmesi oldukça zor olan eserleri başarıyla seslendirdiler. Soğuk ve kar yağışına aldırış etmeyerek salonu dolduranlar yaklaşık iki saat muhteşem konserde müzik ziyafeti çektiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.