banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’de Kemankeşler Çanakkale ruhu yaşattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliğinde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Geleneksel Türk Okçuluğu Kocaeli Salon Şampiyonası düzenlendi.  

20 Mart 2022 13:18
Kocaeli’de Kemankeşler Çanakkale ruhu yaşattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Geleneksel Türk Okçuluğu Kocaeli Salon Şampiyonası’nda okçular hünerlerini sergiledi. Etkinlik çerçevesinde kemankeşler Çanakkale Şehitlerimizin anısına saygı atışı da gerçekleştirildi.

GENİŞ KALIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü İzcilik ve Doğa Sporları Birimi tarafından organize edilen; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü ev sahipliğinde yapılan etkinliğe İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Resul Temel, sporcular ve veliler katıldı. 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Geleneksel Türk Okçuluğu Kocaeli Salon Şampiyonası SEKA 50. Yıl Spor Salonu’nda sabah saatlerinde Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte başladı. Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Resul Temel’in günün anlamını anlatan konuşmasıyla devam etti. Son olarak kulüp antrenörü Beytullah Yoldaş’ın yaptırdığı açılış duası ardından etkinlikler okçuluk müsabakalarıyla renkli görüntülere sahne oldu.    

GELECEK NESİLLERE AKTARMA SORUMLULUĞU

Şampiyonada emeği geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Resul Temel, “Ecdat için okçuluk, sadece savaşa hazırlık talimi değil, sosyal ve beşerî hayatı tanzim eden bir değerler manzumesidir. Geleneksel Türk Okçuluğu her ne kadar bir savaş sanatı olarak ortaya çıkmışsa da ahlaki ilkelere ve idmana dayalı bir spor dalıdır. Medeniyet yolculuğunda fetihlere şahit olmuş önemli bir değer olan okçuluğumuz ecdadın bıraktığı kutsal bir emanet olarak görmekteyiz ve bu emaneti gelecek nesillere aktarma sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

SPORDA REKABETLE BERABER DAYANIŞMA

“Bize özgü işte bu değerlerin de yeniden ayağa kaldırılması gerekir” diyen Temel, “Ecdadımız tarafından tarihte okçuların yeteneklerinin yanı sıra ahlak ve şahsiyetlerine de bakılırdı. Sporda rekabetle beraber dayanışma, mücadeleyle birlikte çelebilik de teşvik edilirdi. Özel hayatlarında da tıpkı er meydanındaki gibi yiğit olmaları, civanmert olmaları beklenirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” cümlesi de bunun dillendirilmesi niteliğinde değil mi?” dedi.

KÖPRÜ OLMAYI AMAÇLIYORUZ 

Ata sporlarımızın ihyası, bize özgü işte bu değerlerin de yeniden ayağa kaldırılması anlamına geldiğinin altını çizen Temel “Bizlerin de ana önceliği, kendini bilen, tarihini, medeniyetini bilen, özgüveni yüksek, ahlaklı, erdemli ve sağlıklı gençler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu hedefimizi gerçekleştirmede milli değerlerimizin taşıyıcısı olan ata sporlarımız bizim en büyük yardımcımızdır. Maziden atiye kurulan birer köprü olarak görmüş olduğumuz ata sporlarımızın yeniden tarih sahnesinde gençlerimiz tarafından tanınmasını, sahiplenilmesinde köprü olmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZAFERİ’NİN 107. YILDÖNÜMÜ KUTLUYOR

Şampiyonada ok atan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, “Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Kemankeşlerimiz 18 Mart ruhunu yaşıyor ve bu kahramanlık destanını milli ve manevi duygularla geleceğe taşıyor. Bu vesileyle tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha en derin rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum.” dedi

OKÇULUĞUMUZUN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI

Ok ve okçuluğun her zaman Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Vekili Çakmak son yıllarda özellikle geleneksel okçuluğun yeniden hayat bulması adına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın spor kenti Kocaeli vizyonuyla yapılan çalışmaların bir kez daha şampiyonaya katılan sporcuların büyüklüğünü ortaya çıkardığını söyledi.

KEMANKEŞLERE BAŞARILAR DİLİYORUM 

Çakmak ayrıca sporcularımızın yarışma ortamında tecrübe kazanmasının yanı sıra önümüzdeki sezonda gerçekleştirilecek olan yerel ve ulusal organizasyonlara, Türkiye Şampiyonalarına hazırlık anlamında katkı sağlayacağını dile getirdi. Son olarakta okçuluğa ilgi gösteren gençlere teşekkür eden Çakmak, “Bu gibi organizasyonların Türkiye genelinde yayılarak okçuluğumuzun gelişmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dereceye giren ve giremeyen tüm kemankeşlere hayatları boyunca başarı diliyorum.” dedi.

GENÇ ERKEK VE BAYAN KATEGORİLERİ

Genç Erkekler kategorisinde Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Hakan Polat Kalaycıoğlu birinci olurken, yine aynı kulüpten Ahmet Türkyılmaz ikinciliği, Akçakoca Akıncı Ocağı Geleneksel Okçuluk Kulübü’nden Emir Ertuğrul Yıldız üçüncülüğü elde etti. Genç Bayanlar kategorisinde ise KBB Kağıtspor Kulübü’nden Ebrar Çisil Karakuzu birinci olurken, Nesli Cedid Kulübü’nden Beril Berre Kartal ikinciliği, yine KBB Kağıtspor Kulübü’nden Reyhan Güven üçüncülüğü elde etti.

YILDIZ ERKEK VE BAYAN KATEGORİLERİ

Yıldız Erkekler kategorisinde Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Muhammed Talha Yolcu birinci, yine aynı kulüpten İbrahim Ethem Lafçı ikinci, KBB Kağıtspor Kulübü’nden Ahmet Haliloğlu üçüncü, Yıldız Bayanlar kategorisinde ise KBB Kağıtspor Kulübü’nden Meryem Bengüsu Kaytaz birinci, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Sena Bilgiç ikinci, yine aynı kulüpten Kevser Yıldırım üçüncü sırada yer aldı.

2009-2010 MİNİK ERKEK VE BAYAN KATEGORİLERİ

2009-2010 Minik Erkekler kategorisinde KBB Kağıtspor Kulübü’nden Esat Kaan Yağcı birinci, Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Hüseyin Abdioğlu ikinci, yine aynı kulüpten Emre Zafer üçüncü, 2009-2010 Minik Bayanlar kategorisinde ise Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Zeynep Hazal Sevinç birinci, yine aynı kulüpten Fatma Zümra Karadeniz ikinci, yine aynı kulüpten Ceren Tekel üçüncü sırada yer aldı.

2011-2012 MİNİK ERKEK VE BAYAN KATEGORİLERİ

2011-2012 Minik Erkekler kategorisinde Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Muhammet Samet Yaman birinci, yine aynı kulüpten İbrahim Kurter ikinci, yine aynı kulüpten Burak Aras Köymen üçüncü, 2011-2012 Minik Bayanlar kategorisinde ise Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Sare Dural birinci, yine aynı kulüpten Berra Sena Beker ikinci, Kocaeli Nesli Cedid Spor Kulübü’nden Sümeyye Gülşen üçüncü sırada yer aldı.

2013-2014 MİNİK ERKEK VE BAYAN KATEGORİLERİ

2013-2014 Minik Erkekler kategorisinde Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Yusuf Emir Yaman birinci, yine aynı kulüpten Yiğit Hamza Taş ikinci, yine aynı kulüpten Mete Korkmaz üçüncü, 2013-2014 Minik Bayanlar kategorisinde ise Kocaeli Öncü Gençlik ve Spor Kulübü’nden Belçin Güngör birinci, yine aynı kulüpten Ayşen Sare Gayın ikinci, yine aynı kulüpten Elif Su Yüce üçüncü sırada yer aldı.

MADALYA, KUPA VE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ 

SEKA 50. Yıl Spor Salonunda gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Geleneksel Türk Okçuluğu Kocaeli Salon Şampiyonasına yaşları 8 ile 16 arasında değişen 200’ün üzerinde kemankeş katıldı. Deneme atışlarının ardından, dua ederek yapılan "Dualı ok atışlarını" gerçekleştiren kemankeşler, daha sonra yıldızlar ve gençler kategorilerinde 5 set halinde 7 ok, minikler kategorilerinde ise yine 5 set halinde 5 ok attı. Atışlar sonunda başarılı olan kemankeşlere düzenlenen törenle madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.