BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Kocaeli’den yeni bir Türkiye Şampiyonası daha

Kocaeli’nde gerçekleşen Bedensel Engelliler Halter Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası başarıyla sona erdi 

21 Mart 2022 18:02
Kocaeli’den yeni bir Türkiye Şampiyonası daha

Sporun Başkenti Kocaeli’nde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın spor vizyonuyla kente kazandırdığı spor tesislerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi sporun tüm branşlarına destek veriyor. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun 2022 yılı faaliyet programında yer alan Bedensel Engelliler Halter Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Kocaeli’nde gerçekleştirildi. 7 bayan 36 erkek toplam 43 bedensel engelli sporcu müsabakalarda madalya elde etmek için ter döktü. Şampiyonaya katılım sağlayan bedensel engelli sporcular böyle başarılı düzenlenmiş bir şampiyonaya ilk defa şahitlik ettiklerini ve Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini ifade etti. Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, böylece 2022 yılının ilk üç ayında üçüncü Türkiye Şampiyonasını gerçekleştirdi.

GENİŞ KALIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu işbirliğinde yapılan 2022 Bedensel Engelliler Halter Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası’na Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen, Kocaeli Büyükşehir Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Köksal, sporcular ve aileleri katıldı.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bedensel Engelliler Halter Asbaşkanı aynı zaman Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Genel Sekreteri Bekir Köksal, burada dereceye girecek sporculardan oluşturulacak milli takımın Gürcistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini ifade ederek, müsabakalarda mücadele eden bütün sporculara başarılar diledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ise şampiyona sonunda yaptığı açıklamada, ‘’2022 yılında gençlerimiz için çok sayıda sürpriz etkinlik, organizasyon ve şampiyona planladık. Tahir Başkanımız bizlere gençler ve spor için her türlü desteği veriyor. Gençler için sportif, kültürel ve eğitime yönelik her koldan sahalarda olmaya devam edeceğiz. Bugün de bedensel engellilerimize yönelik Türkiye çapında ulusal bir şampiyona düzenlemenin heyecanını yaşıyoruz” dedi.

BÜYÜKAKIN’IN BÜYÜK DESTEĞİ VAR. 

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu olarak halter branşında Türkiye Şampiyonasının yanı sıra milli takım seçmeleri olduğunun altını çizen Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Av. Muaz Ergezen, “Buradan seçilecek ekiplerimizi Dünya Şampiyonasına hazırlayacağız. Büyük güzellikler sürprizlerle karşılaştık. Avrupa Şampiyonası rekorları gelecek ve Türkiye rekorlarını egale edeceğiz. Yeni rekorlarla beraber. En başından bugüne özellikle bedensel engelli veya dezavantajlı gruplara Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın büyük desteği var. Bundan dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum. Kendi adıma, federasyonum adına ve camiam adına müteşekkiriz. Bizi kendi evimizde hissettiren ve her zaman için sonsuz destek veren Başkanımıza gerçekten minnettarız. Bizde bunun karşılığını burada kırdığımız rekorlarla ifade etmiş oluyoruz. Dolayısıyla marifet iltifata tabidir. Bize misafirperverlik yapan, ev sahipliği yapan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

GENÇ ERKEKLER KATEGORİLERİNDE

Müsabakalar sonucunda Genç Erkekler kategorilerinde 49 kiloda Kırıkkale’den Haydar Ayar 126 kilo kaldırarak birinci, Karabük’ten Umut Özbek 60 kilo kaldırarak ikinci ve Sivas’tan Muhammed Eray Karataş da 45 kilo kaldırarak üçüncü oldu. 54 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünden Hasan Korkmaz 93 kilo kaldırarak birinci olurken aynı kiloda Adana’dan Hakan Onaran da 45 kilo kaldırarak ikinciliği elde etti. 

GENÇLERDE BÜYÜK MÜCADELE

Şampiyonada 72 kiloda mücadele eden tek sporcu İzmir’den Oğuzhan Tınaztepe 45 kilo kaldırarak birinci olma başarısı gösterdi. 80 kiloda Adana’dan Ahmet Canik 125 kilo kaldırma başarısı göstererek birincilik kürsüsüne çıkarken, ikinciliği 90 kilo kaldıran Bartın’dan Kudret Bozoğlu elde etti. 88 kiloda Gökhan Gence 55 kilo kaldırarak birinci olurken + 107 kiloda Denizli’den Yasin Beylen 75 kilo kaldırarak birincilik madalyasının sahibi oldu.

BÜYÜK KADINLAR KATEGORİLERİ

Müsabakalarda Büyük Kadınlar Kategorilerinde tek sporcu olan 41 kiloda Antalya’dan Ayşe Şirip 65 kilo kaldırarak, 45 kiloda Antalya’dan Reyhan Polat 60 kilo kaldırarak, 50 kiloda Antalya’dan Beyza Nur Ceylan 48 kilo kaldırarak, 61 kiloda Konya’dan Gamze Sayar 91 kilo kaldırarak, 67 kiloda Konya’dan Yasemin Ceylan Baydar 110 kilo kaldırarak, 73 kiloda Konya’dan Sibel Çam 127 kilo kaldırarak ve 86 kiloda Konya’dan Sevda Yaman 70 kilo kaldırarak birincilik kürsüsüne çıktılar.

BÜYÜK ERKEKLER KATEGORİLERİ

Müsabakalarda Büyük Erkekler Kategorilerinde 49 kiloda Sivas’tan Abdullah Kayapınar 143 kilo kaldırarak birinci, Düzce’den Muhammet Kaan Aktürk ise 135 kilo ile ikincilik kürsüsüne çıktı. 54 kiloda Isparta’dan Mustafa Uzuner 130 kilo kaldırarak birinci, Antalya’dan Soner Çoskun 123 kilo kaldırarak ikinci oldu. 59 kiloda Antalya’dan Serkan Çakmaz 170 kilo kaldırarak birinci olurken aynı kiloda Antalya’dan İsmail Zeki Korkmaz 107 kilo kaldırarak ikinciliği, Sivas’tan Ertuğrul Öztürk 48 kilo kaldırarak üçüncülüğü elde etti. 

KÜRSÜYE ÇIKAN SPORCULAR

65 kiloda Sivas’tan Mustafa Gül 160 kilo kaldırarak birinci, Konya’dan M. Oktay Terzi 135 kilo ile ikincilik ve Bilecik’ten Hakan Manay da 30 kilo ile üçüncülük kürsüsüne çıktı. 72 kiloda Ankara Düzce’den Uğur Yumuk 175 kilo ile birinci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünden Tolga Işık 155 kilo ile ikinci, Bartın’dan Mutlu Ünlü ise 100 kilo kaldırarak madalya kazanan sporcular oldu. 80 kiloda Antalya’dan Serdal Kaya 150 kilo kaldırarak birinci, Denizli’den Hakan Dağ 145 kilo kaldırarak ikinci ve İstanbul’dan Murat Bulut da 80 kilo kaldırarak üçüncü oldu. 

MADALYALARINI ALDILAR

88 kiloda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünden Selami Altun 140 kilo kaldırarak birinci olurken aynı kiloda Antalya’dan Tarık Akat 110 kilo kaldırarak ikinciliği, Bartın’dan Mehmet Kamun 90 kilo kaldırarak üçüncülüğü elde etti. 97 kiloda Samsun’dan Kaner Altıntaş 180 kilo kaldırarak birinci, Konya’dan Üzeyir Karakoç 160 kilo kaldırarak ikinci ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünden Mertcan Sancak da 65 kilo kaldırarak üçüncü oldu. + 107 kiloda Antalya’dan Faruk Öztürk 233 kilo ile birinci olurken aynı kiloda Bartın’dan Engin Akkaya 85 kilo kaldırarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Yarışmalar sonunda dereceye giren sporlara madalyaları federasyonu başkanı Ergezen, daire başkanı Yıldırım, federasyonu yönetim kurulu üyesi Köksal ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393