banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Konut sektöründe KDV sadeleştirmesi çalışmasına Başkan Keleş’ten tepki! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut sektöründe KDV’nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmaya İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş tepki gösterdi.  

23 Mart 2022 19:28
Konut sektöründe KDV sadeleştirmesi çalışmasına Başkan Keleş’ten tepki! 

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, düzenlemenin 150 metrekare altındaki evlere yönelen orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın konuta erişimini zorlayacağına dikkat çekerek “Bu düzenleme, alım gücü sınırlı olan üretici ve tüketiciye ciddi bir yük oluşturacağından, kesinlikle doğru bulmuyoruz” dedi. 

"HEM ÜRETİCİ HEM TÜKETİCİ OLUMSUZ ETKİLENİR” 

Hazine ve Maliye Bakanlığımızın planladığı düzenleme ile daha önce 150 metrekarenin altındaki konutlar için KDV oranı yüzde 1 iken bu düzenleme ile yüzde 8’e çıkarılması 150 metrekarenin altındaki konutta otomatikman zam yapılacağını, bunun hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkileyeceğini belirten Başkan Keleş ayrıca bu düzenlemede düşünülen 150 metrekare üzerindeki konutların KDV oranı yüzde 18 iken 150 metrekareyi aşan kısmına yüzde 18’lik KDV uygulanacak olması ve ayrıca düzenlemeye göre tapu harcının binde 40’tan binde 20’ye düşürülecek olması sektöre olumlu bir gelişme olarak yansıyacağını ifade etti. 

EĞER BU SİSTEMDE O UYGULAMA YAPILIRSA DAR VE ORTA GELİRLİNİN VATANDAŞLARIMIZ KONUTA ERİŞİMİ ZORA GİRECEKTİR! 

Türkiye’de üretilen konutlar baz alındığında %80’in üzerindeki konutun 150 metrekarenin altında olduğu düşünülürse son zamanlarda fiyat artışlarından dolayı konut maliyetlerinin yükselmesi ve bunun üzerine yüzde 7’lik ekstra bir KDV oranının eklenmesi orta ve dar gelirli vatandaşlarımız açısından konuta erişimini zor hale getirecektir diyen Keleş, “vatandaşımızın temel hakkı olan konuta erişimini artan girdi maliyetleri ve yüzde 7’lik KDV oranı da eklendiğinde imkansız hale gelmesin istiyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.