BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sedaş işçisi elektriğe yapılan yüzde 127 zamdan nasibini alamadı

Sedaş’da birçoğu asgari ücretli olmak üzere 1300 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinden şu ana kadar bir sonuç çıkmadı. Başka bir tabirle Sedaş çalışanları elektriğe yapılan yüzde 127 zamdan nasiplerini alamadılar. 

24 Mart 2022 06:43
Sedaş işçisi elektriğe yapılan yüzde 127 zamdan nasibini alamadı

Sedaş çalışanlarının gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinden çıkacak kararda. İşveren 7.300 TL teklif de bulundu, lakin işçilerin örgütlü olduğu TES İş Sendikası yorucu olduğu kadar tehlikeli iş kolunda çalışan Sedaş çalışanları adına bu teklifi kabul etmedi. 

Aynı konuyla ilgili TES İş Sendikası adına sosyal medya hesabından yapılan açıklamanın içeriği de şöyle: 
Değerli arkadaşlar; sizleri yönetim kurulumuz, işyeri baştemsilci ve temsil arkadaşlarımız adına saygıyla selamlıyorum. Malumunuz olduğu üzere devam eden toplu iş sözleşmemiz var. Gayri resmî ve resmî görüşmelerimiz şubemiz ve genel merkezimiz tarafından sizlerin talepleri doğrultusunda devam ediyor.

Biz sendika olarak yılbaşından geçerli olacak olan toplu iş sözleşmesinin 40 günlük süre olmasına rağmen makul olan isteklerimizin gerekçelerinde dikkate alınarak karşılık bulmasını iş verenimizden bekliyoruz.
İdari maddelerdeki sürecin olumlu geçtiğini belirtebilirim. Fakat ücreti ilgilendiren konular da ise maalesef verilen teklifin kabul edilir olmadığını işverenimize ilettik.

Şube yönetimi olarak iş yerlerinin önünde gelinen durum konusunda Baş temsilci arkadaşlar vasıtasıyla bilgilendirme toplantısı yapılması doğrultusundaki katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Şunu iyi bilmenizi istiyoruz, bütün samimiyetimizle genel merkezimiz şube yönetim ve organlarımızla elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra gelecek teklif nasıl davranacağımızı gösterecek. Umuyoruz ki beklentileri karşılasın. Yaşasın işçilerin birliği, yaşasın sınıf dayanışması. İşine, aşına, emeğine sahip çıkıp hakkını arayan emekçilere selam olsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.