banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

CHP’nin açma kapama bedelleri kaldırılsın önergesini AKP reddetti 

CHP Parti Meclisi Üyesi, Kocaeli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulunda tamamlanan görüşmelerde kabul edilerek kanunlaşan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile elektrik, doğalgaz, telefon, GSM, internet abonelik sözleşmelerinde açma – kapama bedeli ücretinin talep edilememesi ve bir yılı aşan taahhütlü aboneliklerde ise cayma bedelinin bir aylık ücreti aşmaması yönünde verdikleri önergenin AKP grubu tarafından reddedildiğini söyledi. 

26 Mart 2022 13:42
CHP’nin açma kapama bedelleri kaldırılsın önergesini AKP reddetti 

“İktidar vatandaşımızın lehine olan önergelerimizi sırf bizden geldiği için reddediyor.”

Tüketicilerin mağdur oldukları açma-kapama ve cayma bedellerine çözüm için komisyonda ve genel kurulda önerge verdiklerinin altını çizen Tarhan, “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda değişiklik yapılırken biz de tüketicinin temel sorunlarına çözüm önergelerimizi kem komisyonda hem de genel kurulda sunduk. Ancak yine her zaman olduğu gibi önergelerimiz iktidarın oyları ile reddedildi.  Bu AKP grubu için bir alışkanlık haline geldi. Tekliflerin içeriğine hiç bakmıyor, vatandaşın faydasına mı diye ilgilenmiyorlar, teklif kimden geldi onu önemsiyorlar. Bu ilk yaşadığımız örnek değil. Yıllardır ne önerdiysek reddeden iktidar, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda da bu alışkanlığını değiştirmedi. Abonelik sözleşmelerinde yaşanan mağduriyetler ne yazık ki devam edecek. Vatandaşımızın sorununu biz de kendi sorunumuz olarak kabul ediyoruz ve her platformda konunun takipçisi olmaya tüketicinin sorunlarını meclis gündemine taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.