BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Yavuz’dan Dünya Tiyatrolar Günü mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. 

26 Mart 2022 01:38
Vali Yavuz’dan Dünya Tiyatrolar Günü mesajı

İşte o açıklamanın içeriği:

İnsanlığa dair her duyguyu içinde barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro; sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve barış içinde bir arada yaşamayı temel alan insan kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracıdır. 

Her dönemde ve her toplumda çeşitli şekillerde var olan tiyatro; iyi ve kötü tüm yanlarıyla insanı yine insana anlatmak suretiyle, insan yaşamına güç ve donanım, toplumsal gelişim sürecine ise hız kazandırmaktadır.

Aziz Türk Milletinin kültüründe tiyatronun köklü bir geçmişi vardır. Çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu’da, hikâye ve masal anlatıcılığından orta oyunlarına kadar çeşitli formlarda tiyatro kültürü, zenginliklerimizi yaşatmıştır. Bugün de yine tiyatroya gönül vermiş sanatçılarımız tarafından köklü geçmişimiz, edebi zenginliğimiz ve kültürümüz sahnelerimizde yaşatılmaktadır.

İnsanı insana anlatan, duyguları, düşünceleri, olayları izleme fırsatı sağlayan tiyatro; insanları birleştiren ve ortak bir paydada buluşturan bir sanattır. Bu sanat; toplumun gelişmesi, değerlerin taşınması, kültür ve tarihin yaşaması için önemli bir rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatroya gönül veren vatandaşlarımızın 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.