BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükakın: Tiyatro, iç dünyamıza ışık tutar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla Dünya Tiyatrolar gününü kutladı 

26 Mart 2022 12:19
Büyükakın: Tiyatro, iç dünyamıza ışık tutar

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sanatın temel dallarından birisi olan tiyatronun, hem iç dünyamıza, hem toplumsal olaylara ışık tuttuğunu, kendine özgü araçları ve ifade biçimleriyle insanı insana anlattığını söyledi. 

Başkan Büyükakın mesajında, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bütün sanat dallarında olduğu gibi tiyatroda da önemli organizasyonlara imza atıyor, kent olma bilincimizi sanatın gelişimiyle de taçlandırıyoruz” dedi.

“İnsanlığa ait her duyguyu içinde en çok barındıran sanat dallarından biri olan tiyatro, evrensel duygu ve düşüncelerin en anlamlı aktarma dallarından birisi olmuştur.” diyen Başkan Büyükakın sözlerine şöyle devam etti” İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan tiyatro, teknolojik gelişimlere karşın, çağımızda da vazgeçilmezliğini korumayı bilmiştir.

Tiyatronun diğer sanat dallarından farkı, izleyicisiyle kurduğu özel bağ ve karşılıklı etkileşimle daha fazla ortaya çıkar. Yaşamın bir parçası olan tiyatro sahnesinde olumlu ve olumsuz yönleriyle insanlığa ait tüm değerler bulunur. Bizim sanata ve sanatçıya verdiğimiz değer, halkımızın da ilgisiyle gittikçe büyüdü.

Sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin gereklerini yerine getirme adına bundan sonra da organizasyonlarımızın ardı ardına devam edeceğini belirtmek isterim. 

27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde Türk tiyatrosunun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocuların, tiyatronun kitlelere sunulmasında yer alan tüm emekçilerin ve tiyatro severlerin bu anlamı gününü kutluyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.