banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir’in teleferik karikatürü artık kimseyi güldürmüyor 

İzmit Belediyesi adına Büyükşehir’in teleferik karikatürü kimseyi güldürmüyor başlıklı açıklama yapıldı. 

02 Nisan 2022 03:57
Büyükşehir’in teleferik karikatürü artık kimseyi güldürmüyor 

İşte o açıklamanın içeriği:

Bugün yerel bir gazetede Kocaeli Büyükşehir Belediye (KBB) Başkanı Tahir Büyükakın’ın açıklamalarına dayandırılarak yayınlanan haberde, “Sayın Başkanın bir türlü gerçekleştiremediği” teleferik projesini savunmaya çalışırken, İzmit Belediyesinin yapımına hazırlandığı teleferik projesini de bu başarısızlığa karıştırmaya çalıştığı gerçek dışı, karikatür içerikli ifadelerini artık gülümseyerek değil, kentimiz için hüzünlenerek okuduk. 

Haberde Büyükakın’ın kullandığı, “Teleferik işi ortada olmayan bir projeyle, balon bir sunumla yapılmaz. Ortada ciddiye alınıp konuşulacak bir şey yok. Onlar da onlara mı yaptıracak diyorsunuz ya, proje var mı ki yaptıracak? Ne yapacakları belli mi ki yaptıracak. Bir proje olursa, yapacak bir şey olursa evet bu firmalara yaptırmak zorundalar. Ama ortada bir proje falan yok.” sözleri maalesef siyasi ve bürokratik nezaketten uzak, son derece üzücü ifadelerdir.

Çünkü, Kocaeli’de bugüne kadar defalarca, “50 yıllık hayal gerçek oluyor”, “51’inci yılında başaracağız”, “52 olsun bizim olsun” diye her yıl bir arttırarak halka teleferik hayali satanların, kendi başarısızlıklarını bizlere çamur atarak örtmeye çalışması en hafif benzetmeyle amatörce hazırlanmış bir karikatürü, ifadelerde geçen “balon” benzetmesi de, Sayın Başkanın sözlerini içeren karikatür balonunu anımsatmaktadır.

Oysa herkesin bildiği gibi, bugüne kadar imar planlarında yeşil alan olarak tasarrufu tarafımızda bulunan eski Perşembe Pazarı alanının geleceği hakkında herhangi bir proje üretmeyen ve atıl durumda bekleten KBB, bölgeden başlayarak Bağçeşme istikametinde uzanan teleferik projemiz ile ilgili gelişen süreç sonucunda acele ile bir Kent Meydanı projesi ortaya atmıştır. 

Bu süreçte;

1- 2020 yılı içerisinde yer seçimi yapılan teleferik projesi ile ilgili fizibilite raporu hazırlanmış ve tüm meclis üyeleri ile paylaşılmıştır.

2- 25.05.2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına, 13.07.2021 tarihinde Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ÇED görüşü sorulmuştur.

Buna rağmen Büyükşehir Belediyesi imar plan tadilatlarını muhalefet şerhimize karşılık kent meydanı olarak onaylamış ve tasarruf yetkisini kendi üzerine almıştır. Bu hususta yapılan imar plan değişikliğine yapmış olduğumuz itiraz da reddedilmiştir.

Halihazırda, KBB tarafından yapılan imar plan değişikliğine ilişkin yargı süreci planlama aşamalarının tamamlanmasının ardından tarafımızdan başlatılacak olup bu süreçte alternatif yer seçimi, belirlenen güzergahın çıkış ve varış istasyonlarına ilişkin mimari ön projeler yapılmış ve anılan güzergaha ilişkin fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Sanıyoruz ki teleferik konusu her gündeme geldiğinde başarısızlıklarını kapamak için bizi karalamak, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’i çalışmaz göstermek Sayın Başkanın adeti haline gelmiştir. Üzülerek bir kez daha belirtiyoruz ki, İzmit Belediyesinin İzmit halkı için ciddiyetle hazırladığı ve Cumhurbaşkanlığına da sunduğu teleferik projesi, Büyükşehir Belediyesinin sonradan çıkardığı “Halktan, duygudan, kentten kopuk kent meydanı” tasvirinin yanında çok ciddi bir proje olarak ortada durmaktadır.

Biz Büyükşehir yetkililerinden İzmit Halkı için hazırladığımız teleferik projesini engellemek için gösterdikleri çabayı, devasa bütçeleri, devletin sonuna kadar açtığı para muslukları, 20 yıldır iktidarın kendilerine sağladığı her türlü bürokratik kolaylığa rağmen yapamadıkları küçücük teleferik hattını bitirmek için göstermelerini beklerdik. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her alanda karşılaştığımız dışlanmalara, engellemelere, karalamalara karşın, halkımızdan aldığımız yetki ve sorumlulukla İzmit’i yeniden ülkenin en prestijli, huzurlu ve yaşanabilir kentlerinden biri yapma kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.