BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Psikoeren Terapi Merkezi yeni yerinde hizmette

2002 yılından bu yana “Sonumut Psikolojik Hizmetler Merkezi” ismiyle hizmet veren klinik, Yeni yerine taşınmasıyla birlikte ismini ve logosunu da değiştirdi. Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi No:120 İzmit adresindeki yeni binasına taşınan klinik, yeni adıyla ve yeni yüzüyle “Psikoeren Terapi Merkezi” olarak daha çok danışanına daha kurumsal hizmet vermeye başladı. 

03 Nisan 2022 12:40
Psikoeren Terapi Merkezi yeni yerinde hizmette

İzmit Belediye Başkanı, Av. Fatma Kaplan Hürriyet tarafından, çok sayıda katılımcı ile 1 Nisan 2022 Cuma günü resmi açılışını yapan Psikoeren Terapi Merkezi, 3 Nisan 2022 Pazartesi günü itibariyle 21. Yılında yeni vizyonuyla danışanlarını yeni kliniğinde ağırlamaya başlayacak.

“Klinik Psikolog Asım Eren” ile kızı, “Klinik Psikolog Başak Aleyna Eren” psikolojik sorunlar yaşayan danışanlarına daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yer değişikliği ile beraber komple yenilendiklerini dile getirdi.

Açılışta konuşan Başkan Hürriyet, “Çıktığınız yolda sizlere sonsuz başarılar diliyorum. Rabbim, Asım Bey ve kızı Aleyna kızımızın yolunu açık etsin. Umarım mesleğinizde çalışanlarınızla birlikte birçok hayata dokunursunuz ve nice başarılar sizin olur. Yeni Kliniğiniz kentimize hayırlı ve uğurlu olsun. İhtiyaç duyan tüm vatandaşlarımız için şifa olsun inşallah” dedi.

Klinik Psikolog Başak Aleyna Eren; Açılış konuşmasına Mary Brown’un güzel bir sözüyle başladı. “Bir başkasının yaşamına yardım etmeyen yaşadığını iddia edemez” diyen Eren konuşmasına şöyle devam etti, “Sonumut Ailesi olarak sizlere nefes olmaya 2002 yılında başladık, aldığımız her nefesle her geçen gün çok daha geniş kitlelere ulaştık ve ulaşmaya da devam ediyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen danışanlarımıza ışık olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bizler sizin için yaptığımız terapilerin sonuç vermesi halinde en büyük ödülü kazanmış hissediyoruz. Kekemelik/konuşma bozukluğu, panik atak, depresyon, cinsel sorunlar, travmalar, fobiler, tikler, aile içi şiddet gibi psikolojik sorunları olanlara yardımcı olmak, sorunlarını çözmek ve geleceğimizi kurtarmanız için ilk adımı atarak umudunuz olmayı hedefliyoruz. Bunu yaparken tüm şefkat ve ilgimizle seanslarımızda kendinizi güvende hissedeceğiniz ortamı sizlere yaratıyoruz. Sizleri de bu amaçla sorununuzu aşabilmeniz için şubelerimize bekliyoruz” dedi.

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 salgın sürecinin; kalabalık ortamlara girmekten kaçınma ile başlayıp yüz yüze iletişimin kesintiye uğraması, stres ve kaygı düzeyindeki şiddetli artış ile yeni bir hayat düzenine geçilmiştir ve korona virüsün yaratmış olduğu belirsizlik ile rutinlerimiz ve pek çok planlarımız sekteye uğramıştır. Bu dönemde ortaya çıkan en belirgin durum geleceğe dair belirsizliktir. Kişiler korona virüsle mücadele etmeye çalışırken aynı zamanda bu belirsizliğin getirdiği kaygı ve umutsuzluk duygularıyla baş etmeye çalışmışlardır. Bu sebeple, belirsizlik ile baş etmek adına yeni kararlar ve düzenlemeler yapılmalıdır. Güven, korku, mutluluk, mutsuzluk gibi zıt kavramlar arasında gidip gelen bir hayat ile mücadele etmek oldukça zordur.



Bunlar bizde kaygı yaratır. Bu dönemde yaşanılanlar kaygı oluşturması beklenen bir durum çünkü yarının ne getireceğini bilmiyoruz. Güncel gerçek verilerden haberdar olmak için çeşitli kaynaklardan öğrenme ihtiyacımızı karşılıyoruz, felaket senaryolarını aklımıza getiriyoruz. Belki de geçmişte yaşadığımız travma yaratan olayları hatırlıyoruz. İşte kafadaki bu düşünceler yoğun kaygı ile birlikte bizleri depresyona sürüklüyor. Bu süreçte biz Sonumut ailesi olarak tüm danışanlarımızın yanında olmaya çalıştık ve onların yaşadıkları yoğun kaygı durumlarıyla, yönetemedikleri stres durumlarıyla, geçmiş travmalarının gün yüzüne çıkmaları gibi pek çok konuda desteğimizi esirgemedik ve aynı şekilde elimizden geldiğince bilgimizi ve şefkatimizi danışanlarımıza sunduk. Onların en iyi hallerine ulaşmaları için yürüdükleri yolda onlara sıcak bir yuva olduk. 
     
Bugünden itibaren yeni yerimizde de Amacımız kişilerin iyi hallerini bulabilmelerine yardımcı olmaktır. Terapilerimiz kişiye özeldir ve uyguladığımız teknikler bu nedenden dolayı oldukça çeşitlidir. Bütüncül psikoterapi ile tek bir psikoterapi yaklaşımına bağlı olmadan danışanın ihtiyaçlarına yönelik bir tedavi planı uyguluyoruz. Bu da bizim kişiye verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Çünkü her birey tektir ve özeldir. 
     
Bütüncül yaklaşımın yanı sıra hipnoz tedavisi ile kişilerin bilinç düzeyine çıkartamadıkları ancak bilinçdışında kayıtlı olan ve sosyal yaşantılarını olumsuz etkileyen tüm unsurlar gün yüzüne çıkartılır ve böylece danışan sorunlarıyla karşı karşıya kalıp seanslarda edindiği yeni problem çözme becerileriyle bilinçdışına çıkmış sorunu rahatlıkla çözüp mevcut sorundan kurtulabilir. 

Genellikle travma ve fobi tedavilerinde uyguladığımız hipno-mediatif yeniden işleme terapisi dediğimiz HYT ile kişilerin geçmiş yaşantılarında yaşadıkları travmaların kişide şuan da yarattığı duygu yoğunluğunu ortadan kaldırıp geçmişteki olumsuz anının kişide yarattığı etkiyi ortadan kaldırıyoruz ve böylece kişiler artık yeni hayatlarına olumsuz yaşam deneyimlerinin getirmiş olduğu; kaygı, korku gibi duygulardan arınmış olarak yaşantılarına devam ediyorlar.

Geçmiş 20 yılda, Güven kazandık, sevgi kazandık, dostluğunuzu, birlik ve beraber olabilmeyi kazandık. Her geçen gün inancınızı kazanmaya devam ediyoruz. Bizler için yaşamın ve yaşamanın en güzel ödülü sizlerle var olabilmektir. Bizler sizlerle varız” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.