BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Esnaf yaka silkiyor! Dilencilik sektör haline geldi

İlimizde ve Türkiye’de esnaflar zor günler geçiriyorlar. Birçoğu faturalarını, kiralarını ödeyemiyor. Hal böyleyken bir de her gün işyerlerine onlarca dilenci geliyor.  

07 Nisan 2022 17:19
Esnaf yaka silkiyor! Dilencilik sektör haline geldi

Ağırlıklı olarak Suriyeli ve Roman kökenlilerin açız gibi sözlerle ortalıkta dolaştıklarına dikkat çeken esnaflar ‘Açız diyenlere yiyecek veriyoruz, yarısını yiyerek çekip gidiyorlar. Belli ki aç da değiller. Bazıları da yiyecek teklifimizi kabul etmiyor, ısrarla para istiyorlar. Bu durum bizi şüphelendiriyor. 

Aralarında belki de çok zor durumda olanlar vardır ama birçoğunun belli ki tuzu kuru. Ekonomik krizi de dilenme açısından fırsata çevirmişler. Bir ok esnaf artık bıktığı için gelen dilencilere yüz vermiyor’ şeklindeki sözlerle tepkilerini dile getiriyorlar. 

İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan DYP MKYK üyesi Adülkadir Ceylan Sarı’da şöyle konuştu. ‘İzmit Kapanönü’nde 10 dakika oturdum, 7-8 dilenci geldi. Gözlerinin içine baktım pek çoğunun samimi davranmadığı hissine kapıldım. 

İnsanların duygularını istismar ediyorlar. Kocaeli Valiliği ve yerel yöneticiler denetimler yaptırmalıdırlar. Mağdur olanlara da devlet el uzatmalıdır. Sokakta gezerken, bir yerde oturup sohbet ederken vatandaşların çevrelerini dilenciler sarsıyor. Biri geliyor, diğeri gidiyor. Dilencilik adeta sektör haline getirilmiş. Tekrar ediyorum gerçekten ihtiyacı olan varsa devlet el uzatsın, istismar edenlere de göz yumulmasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393