BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Büyükşehir, SPORİUM’la ilgili mahkeme kararına uymadı

İlimizde en gözde spor merkezlerinden biriydi Sporium ve İzmit Yahya Kaptan Mahallesi girişiminde faaliyet gösteriyordu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası işletmeciye yönelik FETÖ’cü suçlaması nedeniyle bu güzelim tesis kapatılmıştı. İşletme sahibi Bülent Karagöz yargıda aklandı, yani FETÖ’cü iddialarının yersiz olduğu ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile yine SPORİUM’un aynı yerde faaliyet göstermesi kararı alındı. Lakin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mahkemeden çıkan bu kararın gereğini şu ana kadar yerine getirmedi. 

09 Nisan 2022 20:39
Büyükşehir, SPORİUM’la ilgili mahkeme kararına uymadı

İşte SPORİUM adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

Özel BRB Eğitim Sağlık Turizm İnş. Ltd. Şti. bünyesinde faaliyet gösteren SPORİUM ünvanlı ticari işletmemiz 2005 ila 2016 yılları arasında Kocaeli İline hizmet etmiş ve İlimizin en önemli ticari markalarından biri olmuştur.

 15/07/2016 tarihinde Devletimiz aleyhine gerçekleştirilen darbe teşebbüsü, Devlet kurumlarıyla birlikte milletimiz tarafından önlenmiş ve savuşturulmuştur. Bu süreçte şirketimizin hissedarlarından Bülent Karagöz hakkında da soruşturma yürütülmüş ve Kocaeli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 30/05/2019 tarih E:2018/557, K:2019/279 sayılı kararı ile kesin olarak beraat etmiştir. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, masumiyet karinesi ve cezaların şahsiliği ilkesi gibi hukukun evrensel ilkelerini hiçe sayarak ve OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere dayanarak Şirketimiz ve Belediye arasındaki sözleşmeyi tek taraflı olarak 04/08/2016 tarih ve 125463-1 sayılı idari işlem ile iptal etmiş ve işletme hakkımızı bedelsiz olarak Kocaeli Defterdarlığı’na devretmiştir. 

Haklılığımıza olan inancımız ve hukuka olan güvenimiz ile birlikte sözleşmenin iptaline ilişkin işleme karşı Kocaeli 2. İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davada; 31/05/2021 tarih ve E:2021/297, K:2021/778 sayılı karar sonucunda, sözleşmenin resen iptal edilmesine ilişkin işlemin sebep unsuru ortadan kalktığı anlaşıldığından, dava konusu işlemin iptaline ve tesisin yönetimi ile birlikte işletme hakkının tekrar Sporium’a iadesine karar verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olup, Anayasanın 138/4 ve 2577 sayılı Kanun’un 28. Maddesi hükümleri uyarınca mahkeme kararlarının, yürütme tarafından 30 gün içerisinde gecikmeksizin uygulanması emredilmiştir.   

Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararların tebliğinden ancak 9 ay sonra, tesisin içinde kiracı olarak bulunan Kocaelispor Kulübü Derneği ile Kocaeli İl Defterdarlığı ve Kocaeli Milli Emlak Daire Başkanlığı arasında yapılan kira sözleşmesi 25/11/2021 tarihinde feshedilmiş ve tesis 11/02/2022 tarihinde yer teslim tutanağı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilmiştir. 

Yargı kararları gereği tesisin işletme hakkı hukuken şirketimize geçmiştir. Bu sebeple 6 yıllık mağduriyete son veren mahkeme kararları uyarınca, gerek Kocaeli Valiliği gerekse Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde görüşmeler yapılmıştır. Ancak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı dilekçelerimize cevap verilmediği gibi yargı kararlarının uygulanmayacağı da tarafımıza bildirilmiştir.  

Şirketimiz tarafından işletilmekte iken 6 yıl önce haksız ve hukuka aykırı olarak elimizden alınan SPORİUM’u, anayasal ve yasal emredici hükümlere ve mahkeme karalarına rağmen tarafımıza teslim etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulaması; hukuk güvenliğine, hukukun üstünlüğüne ve hukuk devletinin asgari gereklerine aykırı olduğu gibi, aynı zamanda cezai anlamda da yasalar gereği suç teşkil etmektedir. 
 
Şirketimizin, adalete olan güven duygusunda hiçbir sarsılma yaşamadan yapılan haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı hukuki mücadeleye dün olduğu gibi bugünde devam edeceğini, çok kıymetli SPORİUM üyelerimiz ile aile ortamında tekrar bir araya gelebilmek için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.