banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’de okullar sahipsiz

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın Kocaeli’deki okulların durumuna dair Milli Eğitim Bakanına yönelttiği soru önergesine Bakanlıktan yanıt geldi. Bakanlıktan verilen cevabı paylaşan Tarhan, “Kocaeli’de okullar sahipsiz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın soru önergemize verdiği cevaplar Kocaeli’de okulların durumuna dair en ufak bir fikir sahibi olmadığını gösteriyor.” dedi. 

11 Nisan 2022 17:10
Kocaeli’de okullar sahipsiz

“Milli Eğitim Bakanlığı Kocaeli’deki okullarından bihaber.”

Tarhan şunları kaydetti; “Kocaeli’de eğitim alanında yaşanan en temel sorunlardan biri eğitim ortamlarının sağlıklı ve güvenlikli olmaması. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler bu durumdan şikayetçiler. Özellikle 1999 depreminin etkisi halen okullardan silinmedi. Depremde hasar görmüş ve zamanla kullanım nedeniyle eskimiş okullara dair şikayetler gerek sosyal medyada gerek yerel basında sıklıkla yer alıyor. Yetkililerden ise net bir açıklama gelmiyor. Biz de en yetkili ağızdan bilgi almak için sorularımızı Milli Eğitim Bakanına yönelttik. Ama anlaşılan o ki Milli Eğitim Bakanlığı Kocaeli’deki okullarından bihaber. İlimizdeki okul ihtiyacı her geçen gün büyürken Durhasan’da inşaatı tamamlandığı ve kullanıma hazır olduğu halde halen eğitime başlanmamış durumda olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesini ancak seneye açacakları yönündeki cevapları bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Deprem hasarlı Namık Kemal ve Mimar Sinan Anadolu Liselerinin taşınması kaosa döndürüldü. Oysa Durhasan’da bu öğrencilerimizin eğitimlerini sağlıklı bir şekilde görmesi mümkündü.” 

“Tavanları akan, duvarları dökülen okulda tadilata ihtiyaç yok”

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ildeki okulları ziyaret ederek durum tespiti yapması gerektiğinin altını çizen ve özellikle yağış sonrasında okulun tavanlarının aktığı, duvarlarının rutubetten döküldüğü, öğrencilerin sağlıklı bir eğitim ortamına sahip olmadığı yönündeki yoğun şikayetlerin yaşandığı okulla ilgili olarak açıklama yapan Tarhan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önceliğinin okulların daha iyi koşullara kavuşturulması için yerinde tespit çalışmaları yapmak olmalıyken, Milli Eğitim Bakanlığının sorularımıza verdiği cevaptan Kartepe Pakmaya Muzaffer İncekara Ortaokulunun kapısından dahi geçmediklerini de anlıyoruz. Okulun tavanları akıyor, altına kovalar destek yapılmış, bina çürümüş, nem ve rutubet içinde. Okul yıpranmış. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler tedirgin. Ama Bakanlık diyor ki “Onarıma ihtiyaç yok biz okulun boş arsasına yeni bina yapacağız”. Ak Parti döneminde tadilat, onarım gibi kavramlara yer yok. İsraf var. O çok övdükleri Ak Parti geleneğinde hizmet adı altında sadece yandaş müteahhitlere rant sağlamak için sıfırdan inşaat yapmak var.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.