banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

TADEF toplantı düzenledi

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, İstanbul’daki Genel Merkezi’nde 9 Nisan tarihinde toplantı düzenledi 

12 Nisan 2022 02:27
TADEF toplantı düzenledi

Federasyonun İstanbul’daki genel merkezinde Genel Başkan Adalet Turan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Vekili Perviz Mememdzade, genel başkan yardımcıları Adnan Zanburkan, Eşref Tuna, Cavit Aydın, Belkıs Yakıcı, Hülya Ağansoy, Settar Kaya ve federasyona üye dernek başkanları katıldılar.

Toplantıda öncelikle geçen yıl yapılan çalışmalar değerlendirildi. Daha sonra 2021 de yapılmış çalışmalar incelendi ve hali hazırda süregelen çalışmalarla, bağlı konular masaya yatırıldı. Gözden geçirilen projelerin konusu müzakere edilerek, yapılacak çalışmaların listesi incelendi. Federasyonun daha etkin çalışması için üye derneklerin sorunları ele alındı ve çözüm yolları arandı.

TÜRKİYE - AZERBAYCAN İLİŞKİLERİ

TADEF’in bundan sonra da kurum ve kuruluşlarla,  diğer sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak daha büyük projeleri oluşturması,   Azerbaycan ve Azerbaycancılık ideolojisinin ulusal ve Uluslararası alanda etkin olması için ilkin çalışmaların gerçekleşmesi yönünde konuşuldu. Öneriler dinlenildi.  Ermeni ordusu ve çeteleri tarafından yapılan Hocalı soykırımı ve katliamların dünya medya, basın, yayın organlarının yardımı ile daha etkin bir şekilde dünyaya duyurulması için çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. Azerbaycan ve Türkiye arasında sosyal – kültürel ve siyasal – kültürel işbirliğinin gelişmesine yönelik çalışmalar yapılması, yine Ukrayna - Rusya Savaşında mahsur kalan Azerbaycanlı vatandaşların federasyon desteğiyle, Türkiye’ye getirilmesi çalışmaların devam ettirilmesi kararı alındı.

UZUN SÜRE KONAKLAMA İMKÂNI

Ayrıca toplantıya katılan, Türkiye Parlamentosu Azerbaycan Türkiye Dostluk Gurubu Başkanı, TBMM Milletvekili Sayın Şamil Ayrım,  TADEF’in çalışmalarını takdir ederek, her zaman Türkiye’nin Azerbaycanlıların yanında olduğunu belirtti. Türküye- Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesi,  Azerbaycan’dan bu ve ya diğer sebepten göç eden kardeşlerimizin Türkiye’de uzun süreli kalması için İç İşleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin takip edilmesi hususunda açıklamalarda bulundu.

Toplantının sonunda TADEF Genel Başkanı Adalet Turan, Azerbaycan Cumhur Başkanı İlham Aliyev’in Brüksel kentinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesini hatırlatarak, Karabağ savaşında zafer kazanmış bir halkın bireyi olduklarından gurur duyduklarını, dünyanın düzeninde ana vatan Azerbaycan’ın özel bir yeri olduğunu vurguladı. Başkan Adalet Turan, ‘Bu özelliği canımız kanımız bahasına kazandık ve kaybetmemek için Azerbaycan devletinin, onun lideri İlham Aliyev’in yanındayız, onun izindeyiz. Yaşasın Azerbaycan – Türkiye kardeşliği!’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.