BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AFAD’ın şaibeli sözlü sınavına itirazlar değerlendirilmeyecek

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, AFAD tarafından 2021 yılında gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği yazılı ve sözlü sınavlarına dair şaibe iddialarını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması talebiyle hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. 

13 Nisan 2022 11:00
AFAD’ın şaibeli sözlü sınavına itirazlar değerlendirilmeyecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzasıyla Tarhan’a verilen cevap ise AFAD’ın daha önce 29 Kasım 2021 tarihinde kendi sayfasından yaptığı Basın Açıklamasını adeta yalanladı. Cevapta yazılı ve sözlü sınavların ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirildiği, hukuka uygun olarak gerçekleştirilen sınavların iptal edilmeyeceği belirtildi.

“Yazılı sınavın birincisi ilk yüze bile giremezken, yazılıda 515. olan kişiye sözlüde birinci oldu.”

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen cevabı değerlendiren Tarhan, “AFAD tarafından şube müdürü unvanlı kadro için yapılan yazılı ve sözlü sınav sonuçlarını kapsamlı olarak inceledik. Sözlü sınavda verilen notlarla yazılı sınav sonuçları adeta işlevsiz hale getirilmiş. Yazılı sınav birincisi 95 almış. Bakıyoruz sözlü sınavda bu kişi ilk yüze giremesin diye adeta özel olarak çalışılmış ve bu kişiye sözlüde 70 verilerek elenmesi sağlanmış. Buna karşılık yazılı sınavda 68 puan alan kişi ise sözlü sınavda üstün bir başarı sergilemiş olacak ki 99,2 puan verilerek sözlü sınav sonucunda 1.sıradan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını kazanmış. Dünyanın hangi ülkesine gidersek gidelim, bu notlar hayatın olağan akışına uygun değil. Belli ki birileri bu sınavı kazansın, birileri de kaybetsin diye oturulup özel olarak mesai harcanmış ve hesaplar ince tutulmuş.” dedi.

Tarhan, sınav sonuçlarına dair şaibe iddiaları kamuoyuna yansıdığında AFAD’ın web sayfasından yapılan duyuruyu da hatırlattı. “Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin iddialar kamuoyunda geniş yer bulunca AFAD bir basın açıklaması yayınlamış ve itirazların inceleneceğini duyurmuştu. Şimdi gelen cevaptan anlıyoruz ki, her şey mevzuata uygun deyip bu haksızlığın üstünü kapatmışlar, incelemeye dahi gerek duymamışlar.” diyen Tarhan, yazılı sınavda aralarında yazılı sınav birincisinin de olduğu ilk ona giren 6 adaya mülakatta düşük puan verilerek elenmelerinin sağlandığının altını çizdi. Tarhan, sınav mağdurlarının haklarını yargıda da aradığını belirterek, Bakanlığın sözlü sınavları kayda dahi almadığının yargılama sürecinde anlaşıldığını, şaibeli sınavın takipçisi olacaklarını söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.