banner410

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

PTT şubeleri tasarruf için kapatılıyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın, ülke genelinde ve Kocaeli’de kapanan PTT şubelerine dair Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplanmasını talep ettiği sorulara Bakanlıktan ülke ekonomisini gözler önüne seren bir cevap geldi. 

14 Nisan 2022 13:48
PTT şubeleri tasarruf için kapatılıyor

Tarhan’ın PTT Şubelerinde tebligat, telgraf, kayıtlı elektronik posta işlemleri başta olmak üzere posta Hizmetleri, havale, hesap, tahsilat, ödeme, HGS ve sigortacılık işlemleri başta olmak üzere Bankacılık Hizmetleri ile yurtiçi ve yurtdışı kargo hizmetleri verildiğine dikkat çektiği soru önergesinde, son dönemde gerek ülke genelinde gerek Kocaeli ilinde PTT şubelerinin kapatılması nedeniyle vatandaşın aldığı hizmetlerde yaşanan aksaklıklara dair yoğun şikayetler alındığının altı çizildi. 

2021’de 261 PTT şubesi kapandı, 18 şube açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından gelen cevap ülke ekonomisinin nasıl kötüye gittiğini ortaya koydu. Bakanlığın cevabında şubelerin fayda – maliyet analizi, iş yeri sayısı, rakip firma sayısı/yoğunluğu, zincir market, AVM, sanayi ve üretim alanları gibi kriterlerin dikkate alınarak açılış ve kapanışların yapıldığı ifade edilerek, 2021 yılında kaynak tasarrufu amacıyla 261 işyerinin katıldığı buna karşılık 18 işyerinin açıldığı belirtildi.


“Vatandaşın hizmete erişim hakkı gasp ediliyor.”

Tahsin Tarhan, Bakanlık tarafından verilen cevabı yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Tarhan şunları kaydetti; “Kocaeli’de vatandaşlarımızdan PTT şubelerinin kapatılması nedeniyle gelen şikayetlerin artması üzerine TBMM Başkanlığına sunduğumuz soru önergemize Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen yanıt, iktidarın kötü yönetiminin sonucunda ülke ekonomisinin olumsuz gidişinin sonuçlarını açıkça ortaya koymaktadır. PTT şubesi açılışlarında işyeri lokasyonu belirlenirken işlem potansiyeli, çevredeki işyeri yoğunluğu, ulaşılabilirlik, uygun işyeri temini imkanlarının dikkate alındığı söyleniyor. Öncelikle artan kira maliyetleri, kapanan işyerleri ve her geçen gün küçülen ekonomi neticesinde 2021 yılında sadece 18 şube açılırken, fayda-maliyet analizleri, işyeri potansiyeli gibi hususlar dikkate alınarak ve ödeme işlemlerinin alternatif kanallardan yapılması imkanının olmasını öne sürerek 261 iş yeri tasarruf amacıyla kapatılmıştır. Kapatılan şubelerde işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlarımıza kaliteli ve yeterli hizmet sunulması amacı ise tasarruf amacının yanında gözardı edilmiştir. Internete erişimin gerek alt yapı gerek maliyetler nedeniyle dahi sınırlı olduğu pek çok bölgede vatandaşımızın hizmete erişim hakkı kötü yönetimin sonucunda, kötü giden ekonomi ve tasarruf ihtiyacı yüzünden kapanan PTT şubeleri ile gaspedilmiştir. Bakanlığın cevabı bu durumun itirafıdır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.