banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

Hürriyet: Büyükakın da pusulayı şaşırdı

Bugün gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediye meclisinde doğrudan temin ile kişiye özel verilen Yürüyüş Yolu’nu savunmak için, Fethiye Caddesi yapım işini de doğrudan temin olarak gösteren KBB Başkanı Tahir Büyükakın’a cevap veren Başkan Hürriyet, “Tahir Büyükakın, kamu ihale kurumunda ayan beyan Açık İhale olduğu görünen Fethiye Caddesi yapım ihalesi için kullandığı sözlerle, kendi arkadaşlarına benzemiştir. Büyükakın da pusulayı şaşırmış” dedi 

14 Nisan 2022 18:30
Hürriyet: Büyükakın da pusulayı şaşırdı

Bugün gerçekleşen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın sözleri şaşkınlıkla karşılandı. 1 Ocak itibariyle bitmesi gereken, doğrudan teminle kişiye verildiği için müteahhitine mahkeme kararıyla el çektirilen ve bugün itibariyle hala bitirilemeyen Yürüyüş Yolu’nun durumu sorulduğunda cevap veren Büyükakın, “Yürüyüş Yolu ihalesi de Fethiye Caddesi ihalesi de davet usulüdür ve doğrudur” ifadelerini kullanmıştı. Oysa İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi ve yan yolları ihalesini açık ihale usulüyle ihale etti. 

“ARTIK SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM”

İki gün öncesi İzmit Belediye Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda AKP’li meclis üyelerinin yalan ve iftiraları henüz unutulmamışken, Büyükşehir Belediye Meclisinde bu kez Başkan Büyükakın’ın göz göre göre yaptığı iftira bardağı taşırdı. Konuyla ilgili, “Artık söyleyecek söz bulamıyorum” diyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Gerçekten inanılır gibi değil. Nasıl bu kadar serin kanlı iftira atabiliyorlar anlamıyorum. Sayın Başkan kendi işlerini bizimkilerle karıştırmış. Bizim Fethiye Caddesi’ni açık ihaleye çıkardığımız hem kamu ihale kurumu kayıtlarında hem de kamu ihale bülteninde apaçık ortada.

“NE RAMAZAN KALDI, NE BAYRAM”

Buna rağmen 30 küsür milyon liralık işi doğrudan teminle, davet usulü kişiye veren Büyükşehir Belediyesi, bizim tertemiz ihalemizi bu rantın içinde boğmak istiyor. İftira atarken artık ne Ramazan dinliyorlar, ne bayram. Gerçekten üzülüyoruz. Biz bu kent için gece gündüz demeden alın teri dökerken, neden bu yollara başvuruyorlar anlayamıyorum. Bu kent için bir tuğla koyanın biz her zaman yanındayız. Ama iftiralarla, karalama kampanyalarıyla bizi aşağı çekmeye çalışıyorlar. Sanırım Sayın Büyükakın da pusulayı şaşırmış. Bir an evvel kendilerini de meclis üyelerini de artık yalanlarda değil, doğrularda tutarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393