BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dijital dünyanın okuryazar çocukları

İzmit Yarbay Refik Cesur İlkokulu Sınıf Öğretmeni Şule Kılıçkaya,  Azerbaycan Celilabad /7 nomreli tam orta mektebadına Güler Bayramova ile birlikte kuruculuğunu yaptığı “Dijital Dünyanın Okur Yazar Çocukları-Literate Children of the Digital World” projesini başlattı.  

15 Nisan 2022 07:36
Dijital dünyanın okuryazar çocukları

Bu proje ile öğrencilerin belirlenen konular üzerinden araştırma, bilgi üretme, ürettiği bilgileri uygulamaya dökme yollarıyla dijital beceri ve yetkinlik kazanmaları amaçlanmaktadır. Ayrıca, belirlenen konuların medyada var olan içeriklerini  paylaşacak öğrencilerin en doğru bilgiye  çeşitli yollarla ulaşmasını sağlayarak yaparak-yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlanacaktır. Projede, öğrencilerin dijital ve küresel dünyanın, doğanın, 21.yy becerilerinin uzantılarını, ortaya çıkan tüm etkinliklerde kullanarak dijital dünyanın okuryazar çocukları olmaları hedeflenecektir. Proje sonunda öğrencilere; medya mesajlarını akıl süzgecinden geçirebilme, dijital okuryazarlığı kapsayan etkinliklerle dijital bilgi oluşturma adına erken yaşta toplumsal bilinç geliştirme, öğrencilerin farklı yeteneklerini ortaya çıkarma, teknolojiyi doğru ve etkin kullanma, grup çalışmaları ile işbirliği içinde çalışma alışkanlığı kazandırılacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.