BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Karadayı, Kocaeli'den Bulgaristan Türklerine seslendi

İlimize gelen Bulgaristan Hal ve Özgürlükler Hareketi Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Bulgaristan Türklerine yeni bir seçim olabilir mesajı verdi. 

18 Nisan 2022 20:10
Karadayı, Kocaeli'den Bulgaristan Türklerine seslendi

Bulgaristan’da geçtiğiminiz aylarda yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarih yazan Hak ve özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Mustafa Karadayı dün akşam İzmit Antik Kapı Restoranda ağırlandı. 

HÖH Marmara Temsilcisi Lütfi Öztürk ve Kocaelili Bulgaristan Türkleri göçmeni Dernek başkan ve yönetimin ev sahipliği yaptığı iftar programında hemşerilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Mustafa Karadayı, gazetemiz yazarı Nazım Çelik’e bir açıklama yaptı. 

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Karadayı “ 33 yıl önce otoriter rejim baskısıyla ailelerimizden ayrıldık. Zulüm gördük, göçe zorlandık. Ama bugün başardık. Başarabildik. Şimdi ise parlamentoda söz sahibiyiz. Bizler çok bedel ödedik. Bulgaristan’daki demokrasiye katkımız var. Parlamento çok karışık. Yine bir seçim olabilir. Bu yüzden Türkiye’deki hemşerilerimizin oyları geleceğimiz için çok önemli ” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.