BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

BTP Kocaeli İl Başkanı Muharrem Can'ın 23 Nisan mesajı

 23 Nisan’ı bayram olarak armağan eden Atatürk'ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimize rahmet dileyen Muharrem Can, “Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gönülden kutluyorum” dedi. 

22 Nisan 2022 19:01
BTP Kocaeli İl Başkanı Muharrem Can'ın 23 Nisan mesajı

23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) Atatürk'ün emriyle Kuran-ı Kerim tilavetiyle ve dualarla açıldığını ifade eden Can, Atatürk'ün bu büyük olayın gerçekleştiği günü Türk ve dünya çocuklarına armağan ederek taçlandırdığını söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi  Kocaeli il başkanı Muharrem Can mesajında şunları kaydetti: "23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışıyla esas olarak gündem edilen "Milli Egemenlik" nüktesini Türk Milletinin tarihi seyri içinde kimlik ruhunda aramak gerekir. Ankara'da TBMM'nin açıldığı günlerde işgal kuvvetleri 100 kilometre ileride Polatlı'daydı. Bu irade, bu Meclis, tüm namüsait şartlara rağmen İstiklal Savaşı'nı yönetmiştir. Yüz binlerce şehit pahasına milli egemenlik korunmuş ve bağımsızlığa kavuşulmuştur.

MECLİS KUR’AN İLE AÇILDI

Gazi Mustafa Kemal, 23 Nisan 1920'de Meclis'in açılışından iki gün önce Anadolu'daki bütün askeri ve mülki makamlara talimat göndererek Meclis'in Cuma namazının kılınmasını müteakip dualarla tekbirlerle açılacağını bildirmiştir. TBMM'nin bütün milletvekilleri Cuma günü Hacı Bayramı Veli Camii'nde kılınan Cuma namazının ardından Kuran-ı Kerim okunarak, salât-ü selamlar getirilerek, Sakal-ı Şerif ve Sancak-ı Şerif'in bulunduğu daire ziyaret edilerek ve kurbanlar kesilerek Meclis'in açılışını gerçekleştirmişlerdir. Atatürk bu büyük olayın gerçekleştiği günü Türk ve dünya çocuklarına armağan ederek taçlandırmıştır.

'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Atatürk'ün, gençliğe emanet ettiği cumhuriyetin teminatı, bağımsızlık sevdalısı Türk Milleti'dir. 23 Nisan 1920'de, henüz savaş şartlarında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde hayata geçirilen millet egemenliğini esas alan siyaset, bugün de bizlere örnektir.

Milli irade bayramı 23 Nisan çoluk-çocuk topyekûn Türk milletinin milli irade ve ulusal egemenlik bayramıdır. Bu büyük günü Türk milletine bayram olarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında tüm gazi ve şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmetler diliyor; Tüm çocuklarımızın ve topyekûn Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gönülden kutluyorum"dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.