banner411

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

İzmit Belediyesinin küçükbaş hayvan desteği başladı 

İzmit Belediyesinin kırsal kalkınma adına her köyden iki çiftçiye yüzde yüz hibeli vereceği küçükbaş hayvan desteği İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı 

22 Nisan 2022 21:39
İzmit Belediyesinin küçükbaş hayvan desteği başladı 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde, kırsal bölgelerde çiftçiyi desteklemek amacıyla küçükbaş hayvan desteği projesi hayata geçiriliyor.  Programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kocataş, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KOÇ, KOYUN VE KUZU DESTEĞİ

Proje kapsamında her kırsal mahalleden iki çiftçiye yüzde yüz hibeli damızlık niteliği olan koç ve kuzulu koyun desteği veriliyor. Başvuruda bulunan isimler geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesinde noter huzurunda gerçekleştirilen kurayla belirlendi. Bugün gerçekleştirilen ilk etap dağıtım programında toplamda 20 koç, 40 koyun, 40 kuzu çiftçilere teslim edildi. Önümüzdeki süreçte küçükbaş hayvan desteği projesi kapsamında dağıtımlar devam edilecek. 

“ÇOK CİDDİ MESAİ HARCIYORUZ”

Programda kürsüye gelen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet; “Biz böyle projelerde gerçekten çok mutlu oluyoruz. Bu tür projelerin kentimize değer katması için, bütün mesai arkadaşlarımızla ciddi kafa yoruyoruz. Nasıl daha fazla destek verebiliriz?, nasıl daha fazla kırsal kalkınma çalışmalarında el verebiliriz? İmkanlarımızı nasıl seferber edebiliriz? Diye gerçekten ciddi bir mesai harcıyoruz. Bütün kaynaklarımızla elimizden geldiği kadar yerel üreticimizi desteklemeye gayret ediyoruz. 

“DESTEK İÇİN SEFERBER OLDUK”

Daha öncesinde özellikle kırsal alanlarımızın, tarım arazilerimizin ekilip biçilmesi çok önemli Pandemiyle birlikte doğal gıdaya ulaşımın önemini hepimiz gördük. Bu üretimin arttırılması, desteklenmesi, teşvik edilmesi ve teşvik edici politikaların yerel yönetimler tarafından hayata geçirilmesi daha da kıymetli hale geldi. Bizde bu kıymeti bilen bir belediye olarak bütün arazilerimizi ekime açtık. Olabildiğince çiftçimize destek vermek için seferber olduk. 

“YÜZDE 100 HİBE DESTEĞİ”

Şimdi de hayvancılıkla uğraşan, özellikle yetiştiricilikle uğraşan çiftçi dostlarımıza yüzde 100 hibeli bu desteği vererek hayvancılığı daha da desteklemek için öncü olmak istedik. Destekçi olmaya, dayanışma göstermeye gayret ediyoruz. Sanayi kenti olarak bilinen İzmit tarihsel olarak Anadolunun en bereketli otlaklarının olduğu hayvancılık için aslında en elverişli iklimin olduğu ve en fazla hayvancılık yapılan bölgeydi aslında. 

“KÜÇÜKBAŞ HAYVAN ÜRETİMİ YOK OLMAYA YÜZ TUTTU”

Bölgemizde daha 50 sene öncesinde bile köylerimizde yüzlerce sürüsü olan yüzlerce üreticimiz varken 2022 yılına geldiğimizde bölgemizdeki küçükbaş hayvan varlığı neredeyse yok olmaya yüz tutmuş durumda. Maalesef ki İzmitli çocuklarımız ömründe bir kuzu bile göremeden büyür hale geldi. Pandemiyle birlikte başlayan ve savaşlarla devam eden günümüzde gıda güvenliği farkındalığının artmasıyla birlikte kendi kendine yetebilmenin ne kadar önemli olduğunu da görmüş olduk. 

“20 AİLEYE TOPLAM 100 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN”

İzmit’te bildiğiniz gibi üretim hamlesine tarımla başladık, şimdi de üretim hamlemizi hayvancılıkla devam ettiriyoruz. İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Kırsal Mahallelerde Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme ve Destekleme Projesi kapsamında gerekli şartları sağlayan çiftçilerimize noter huzurunda yapılan çekilişle birlikte ilk etabın birinci ayağına 20 ailemize birer koç, ikişer koyun ve ikişer kuzu olarak toplamda 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımına bugün itibariyle başlıyoruz. 

“İKİNCİ ETABINA DA BAŞLAYACAĞIZ”

Projenin ikinci etabına da alımını tamamladığımız hayvanların bütün aşı ve işlemleri bittikten sonra da önümüzdeki günlerde başlayacağız. Etap etap devam edecek projemizde gerekli şartları sağlayan ailelerimize küçükbaş hayvan dağıtımına devam edeceğiz. Şimdiden kentimize bereketli olsun. Bizlere destek veren İzmir’deki kooperatifimize, İzmir Büyükşehir Belediyemize, İzmir Büyükşehir Başkanımıza, başkanımızın eşi çok kıymetli Neptün Hanıma çok teşekkür ediyorum. Bir proje olduğunda onlar nasıl yapmışlar inceliyoruz, sonra onlardan destek alarak da bu projeleri kendi ölçeğimizde hayata geçirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.   

“BAŞARIYA ULAŞAN BİR ÇALIŞMA”

Programda konuşan Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kocataş, “Bu koyunlarımız Kozak yaylasından 1600 rakımdan İzmitli üreticilerimize geldi. Günümüz şartlarında hayvancılığın ve tarım politikalarının nasıl gittiğini biliyoruz. İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 yıldan bu yana uygulanan bir proje. Yüzde 100 değer kazanan ve başarıya ulaşan bir çalışma. 

“HAYIRLI VE BEREKETLİ OLSUN”

2 koyun 1 koç 3 yılın sonunda 15-20 hayvana ulaşacak ve 5 yılın sonunda 50 baş sürüyü buluyor bu sayılar. Bunu İzmir’de bizzat denedik, gördük. Şimdi İzmirli üreticilerin gönderdiği koyunları İzmitli üreticilerle buluşturan başkanıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “Küçükbaş hayvancılık Kocaeli’de bayağı bir gerilere gitti. Böyle bir zamanda bu projeyi hayata geçirmesinden dolayı sayın Fatma Kaplan Hürriyet Başkanıma teşekkür ediyorum. Üreticilerimize yaklaşık 100 tane koyun tamamıyla hibe olarak verilecek. Üreticilerimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

“ZORLU SÜREÇTEN BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı programda yaptığı konuşmada, “Pandemi süreci bize gıda arzının ne kadar önemli olduğunu, kendimizin ürettiği gerektiğini, dışa bağımlı olmamamız gerektiğini hatırlattı. Üretmezsek kazanamayacağız. Bu üretimi yetiştiricilerimizle birlikte başaracağız ve bu zorlu süreçten beraber çıkacağız. Üretmek gerçekten zor, çünkü maliyetlerimiz günden güne artıyor ama kendimiz üretirsek, kendimiz bunu başarabilirsek, önümüzdeki günlerde daha güzel işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Kıymetli başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından ailelere küçükbaş hayvanları teslim edildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393