BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

banner401

On binlerce İzmitli iftar sofrasını paylaştı

On binlerce vatandaş 24 Nisan Dünya İzmitliler Günü’nde İzmit Belediyesi tarafından organize edilen iftar programında buluştu. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Sizlerle bu özel günde soframızı paylaşmak çok kıymetli. Hepinize şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin” dedi. 

24 Nisan 2022 13:08
On binlerce İzmitli iftar sofrasını paylaştı

Ramazan ayı dolayısıyla İzmit Belediyesi tarafından organize edilen iftar programında on binlerce İzmitli bir araya geldi. Programda tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla selamlaşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet kardeşliğin ve paylaşmanın ayı olan Ramazan ayında İzmitli hemşehrileriyle birlikte orucunu açtı. Numan Uysal’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa TBMM Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İyi Parti İl Başkanvekili Ayşegül Babacan, Gelecek Partisi İl Başkanı Serap Çakır, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İyi Parti İzmit İlçe Başkanvekili Salim Yaşar, dernekler ve sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve binlerce vatandaş katılım sağladı. 

HÜRRİYET, “HOŞ GELDİNİZ SEFALAR GETİRDİNİZ”

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda oruçların açılmasının ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Öncelikle tüm vatandaşlarımıza hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizlerle birlikte kentlilik bilincini geliştirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göreve geldiğimizde dedik ki İzmitlilik, kentlilik, dayanışma, komşuluk, yardımlaşma, hoşgörü içinde yaşama gayreti kıymetli. O yüzden de 24 Nisan tarihini Dünya İzmitliler Günü olarak ilan etmiştik. 

KENTİMİZİN MARKASI KOCAELİSPOR’U GÖNÜLDEN KUTLUYORUM

Bunun ağızlarımıza pelesenk olması, hafızalarımızda yer etmesi için pandemiden sonra ilk halk iftarımızı 24 Nisan Dünya İzmitliler Günü olarak ilan ettiğimiz bu güzel günde yapmak istedik. Bugün aynı zamanda kentimizin markası olan Kocaelispor’umuzun da doğum günü. Özellikle bu doğum gününde bu programı yapmak istedik. Bugün de güzel bir galibiyet aldık. Takımımız önemli bir maçta başarı elde etti. Takımımızı gönülden kutluyorum. Kocaeli’nin önemli markası olan Kocaelispor’a sonsuz başarılar diliyorum. 

“SİZLERLE BİR ARADA OLMAK İSTEDİK”

Sizlerle soframızı paylaşmak çok kıymetli. Eksiğimiz olduysa af ola. Elimizden geldiği kadar bütün imkânlarımızla, çalışma arkadaşlarımızın müthiş gayretleriyle ve kendi öz kaynaklarımızla sizlerle bir arada olmak istedik. Oruçlarımızı beraber açalım istedik. Hepinize şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum. Rabbim tuttuğunuz oruçları, ettiğiniz duaları kabul etsin. İnşallah bir an önce pandeminin ve bütün etkilerinin bittiği, ülkemizin her anlamda daha güzel günler görmesi dileğiyle, hepinize afiyet olsun” dedi. 

“BAYRAMLARIMIZI COŞKUYLA KUTLUYORUZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Güzel bir hafta yaşıyoruz. TBMM’nin açılışının 102’nci yılını kutladık. Bu sadece bir parlamentonun açılışı değildi, bir kurtuluş savaşını yapan bir meclisti ve dünyada tekti. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ydi. 100’üncü yılını doya doya kutlayamadık ama 102’nci yılını 11 tane büyükşehirimiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte yaşadık. Çocuklarımıza güzel bir bayram yaşattık. O mutluluğu İzmit’te de yaşıyoruz. Biz İzmit’te iktidar olduğumuzda unutulan bayramlarımızı vatandaşlarımıza hatırlatacağız demiştik. Milli bayramlarımızı artık coşkuyla kutluyoruz. 

“RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM”

Bugün Kocaelispor’un 56’ncı kuruluş yıl dönümü. 7 yaşından beri Kocaelispor maçlarını takip ederim. Kocaelispor’umuzun kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Ayrıca bugün Dünya İzmitliler Günü. Bu da başka bir güzelliğimiz. İzmitliler günümüz kutlu olsun. İzmitliler günü nedeniyle Fatma Başkanıma teşekkür ediyorum. Çok güzel bir olayı başlattı. Bayramlar yalnızca milli bayramlar değil tabi ki. Şimdiden Ramazan bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner393